Fetih ruhu minik bedenlerde canlandı
EKG Derneği Çocuk Tiyatrosu oyuncuları 'İstanbul'un Fethi' adlı tiyatro oyunu ile gönülleri fethetti.
18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen 3 polisin şehit olduğu, aralarında sivillerin de bulunduğu 146 kişi de yaralandığı hain saldırıda, ağır hasar gören, 2013 yılında hizmete açılan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binasının da hizmet verdiği Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatroları Salonu; İsmet Paşa İlkokul 4/H sınıf öğrencileri/EKG Derneği Çocuk Tiyatrosu oyuncukları “İstanbul’un Fethi” adlı tiyatro oyunu ile perde dedi.
FETİH RUHU MİNİK BEDENLERDE CANLANDI
Minik yürekler, kaynaştırma öğrencisi olan arkadaşlarını da dışlamadan, takım olma anlayışı ile profesyonel tiyatrocuları aratmayan performanslarıyla izleyicilerden tam not aldılar.
Orta çağı kapatıp, yeni bir çağ açan, kutlu fethin 564. yılında Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatroları Büyük Salonunda Fetih Suresiyle başlayan oyunlarına izleyici yoğun ilgi gösterdi.
Fatih'in Otağında fetih planlamasından, Aksemseddin'in Allah (c.c.) dostlarıyla yaşadıkları zikrin manevi havasının coşkusunda, Bizans’ın haçlı ordusuyla göğüs göğüse yapılan mücadeleden, Ulubatlı Hasan'ın Surlara imanla diktiği sancağın yarattığı coşkudan, Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethi sonrası yaptığı açıklamadaki kucaklayan üslubuna, yine Kızılelma tespiti yönündeki ufkundan, devlete hata yapanlara karşı devlet otoritesinin temin ve tesisin sağlanışına varan detaylarla fetih ruhuna minik bedenleriyle can verdiler.
İZLEYİCİ MİNİKLERİ AYAKTA ALKIŞLADI
1.Sınıftan bu yana her yıl özgün senaryosuyla tiyatro yapan, 2015-2016 öğretim yılında da Oğuzhan Çakmak’ın yönetiminde; “Biz Öğrendik, Büyükler Unutmasın” 1915 Çanakkale” isimli Tiyatro oyunu ile de izleyicilerin gönlünde farklı yer edinen minik yürekler; Oyundaki performanslarını seremonide oyundan alıntılar yaparak yaptıkları fragmanla dikkatleri çekerken, seremoni sonrasında; bugün yaşanan toplumsal sorunlarımıza çözüm merkezi olabilecek bir duruşla; “Hepimiz Biriz, Biz Türkiye’yiz” diyerek izleyicileri selamlamaları, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
MİNİK YETENEKLER İÇİN DESTEK İSTEDİ
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin Akgün, “Elazığ’da başlayan bu güzelliğin devam etmesi, ettirilmesi gerektiği yönüyle başta öğrencilerimizin anne ve babalarına seslenerek, bu çocukların Elazığ’ın yarını açısından doğru bir model olduğuna dikkat çeker, gelecek yıllarda da bu etkinliğin sürdürülmesi yönünde desteklenmeleri gerektiğini, bu muazzam oyunun da ilimiz yöneticilerinin projesi kapsamında Malatya-Bingöl vb. çevre iller başta olmak üzere Ankara-İstanbul gibi büyük illerde de sahne almaları yönünde turne imkânı sağlanmasının ilimize, dolayısıyla Türkiye’ye sağlayacağı katkıların altını çizeriz” diyerek minik yetenekler için destek istedi.