Elazığspor tarihinde bir ilk
Elazığspor Kulübü tarihinde bir ilke imza atarak Elazığ Futbol Okulu'nu kuracak.
Tetiş Yapı Elazığspor bir ilke daha imza attı… 1967 yılında kurulan bordo-beyazlı kulüp tarihinde ilk kez bir futbol okulu projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda Elazığspor Kulübü Futbol Okulu için imzalar atıldı.
“GENÇLERİMİZİ ELAZIĞSPOR KULÜBÜ’NE KAZANDIRMA ADINA…”
Konuyla ilgili imza töreninde açıklamalarda bulunan Tetiş Yapı Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş, Elazığspor Kulübü’nün açılacak olan futbol okuluyla birlikte altyapısının daha güçlü olacağını vurguladı. Gençlerin bordo-beyazlı kulübe kazandırılması adına önemli bir gelişme olduğunu da kaydeden Başkan Karataş; “Elazığspor Kulübü olarak yine bir ilki gerçekleştireceğiz. Gençlerimizi topluma ve altyapımıza kazandırma adına, Elazığspor Kulübü’ne kazandırma adına Elazığspor Futbol Okulu açılmasıyla ilgili bir sözleşme imzalıyoruz. Yapılacak olan bu işlemle birlikte Elazığsporumuzun altyapısının daha güçlü olacağını ve gençlerimizin mahalle aralarında futbol oynayan çocuklarımızın ileriki yıllarda Elazığspor’a kazandırma adına büyük önem teşkil ettiğini düşünüyorum. 1967 yılında kurulan Elazığspor Kulübü’nün ilk kez bir futbol okulu olacak. Bütün yetki, sorumluluk ve kontrolü Elazığspor Kulübü’nde olacak. Sözleşmenin, açılacak olan bu futbol okulunun Elazığ’a ve Elazığspor’a hayırlı olmasını diliyorum.”ifadelerinde bulundu.
FUTBOL OKULU YILIN 12 AYI HİZMET VERECEK VE SPORCULAR İÇİN SERVİS İMKANI SAĞLANACAK
Elazığspor Kulübü Futbol okulu Sportif Direktörü Fatih Ahmet Çakar da futbol okuluyla ilgili bilgiler vererek; “Elazığspor Futbol Okulu projesinin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Kulüp Başkanımız Sedat Karataş’a, 2. Başkanımız Karahan Çelik’e ve saygı değer yönetim kuruluna çok teşekkür ederim. Futbol okulumuzun ilk amacı öncelikle iyi insan sonrasında ise iyi bir futbolcu olması konusunda eğitim vermektir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması temel hedefimizdir. Kulüp altyapılarının ihtiyaçlarına cevap verecek teknik-taktik ve kondüsyonel futbolcuların yetiştirilmesindeki ilk basamak iyi futbol okullarıdır. Bu bilinçle Elazığspor Futbol Okulu, 06-15 yaş grubunun fizyolojik özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış antrenman programları ile çocukların bedensel gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Okul öncesi ve okul dönemindeki çocukların oyun ihtiyaçlarının en üst düzeyde olduğu düşünülerek oyun formatında hazırlanmış antrenman programları ile çalışmalarını sürdürecektir. Spor ahlakını kazanmış, kulübüyle özdeşleşmiş ve yetenekleri ile ön plana çıkmış olan çocuklarımız yarışmacı gruplara alınarak var olan yeteneklerinin en üst düzeye çıkarılması hedeflenmiştir. Futbol okulumuzun antrenmanlarına Elazığspor Futbol Okulunun malzemeleri ile katılım olacaktır. Futbol okulumuz yılın 12 ayı hizmet verecek ve sporcularımız için servis imkanı sağlanacaktır.”ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından Elazığspor Futbol Okulu’nun açılmasıyla ilgili imzalar atıldı. Elazığspor Futbol Okulu’nda antrenmanlar, 23 Nisan’da başlayacak.