Elazığ İl Özel İdaresi Sinek ve Haşereye Savaş Açtı! Yaz Ayı için Önlem Alındı!

Elazığ İl Özel İdaresi, Ağın ve Keban ilçesine bağlı 25 köyde sinek ve haşerelere karşı kapsamlı larva ilaçlama çalışması başlatarak halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı mücadeleyi sürdürüyor.

Elazığ İl Özel İdaresi Sinek ve Haşereye Savaş Açtı! Yaz Ayı için Önlem Alındı!

Elazığ İl Özel İdaresi, yaz aylarında artış gösteren sinek ve haşerelere karşı halk sağlığını korumak amacıyla larva ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Özellikle su birikintileri ve haşere üreme alanlarında yürütülen ilaçlama çalışmaları, hem kent merkezinde hem de kırsal bölgelerde titizlikle sürdürülüyor.

Elazığ İl Özel İdaresi Sinek ve Haşereye Savaş Açtı! Yaz Ayı için Önlem Alındı!

Ağın ve Keban’da 25 Köyde Larva İlaçlaması Yapıldı

İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, bu kapsamda Ağın ve Keban ilçelerine bağlı toplam 25 köyde larva ilaçlama işlemleri gerçekleştirdi.

Ağın ilçesinde: Yedibağ, Dibekli, Aşağıyabanlı, Modanlı, Balkayası, Altınayva, Demirçarık, Kaşpınar, Bahadırlar, Beyelması, Öğrendik, Pul, Bademli, Samançay ve Saraycık köyleri ilaçlandı.

Keban ilçesinde ise: Beydeğirmeni, Taşkesen, Sağdıçlar, Ulupınar, Bükümlü, Denizli, Dürümlü, Bayındır, Kopuzlu ve Nimri köylerinde larva mücadelesi yapıldı.

Halk Sağlığı Önceliğimiz

Yetkililer, yaz aylarında artan sivrisinek ve haşere popülasyonunun önüne geçebilmek için larva döneminde yapılan ilaçlamanın hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Bu çalışmaların, insan sağlığını korumanın yanı sıra bulaşıcı hastalıkların önüne geçmede büyük rol oynadığı vurgulandı.

Elazığ İl Özel İdaresi Sinek ve Haşereye Savaş Açtı! Yaz Ayı için Önlem Alındı!

İlaçlama Çalışmaları Aralıksız Sürecek

Elazığ İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, kent genelinde tüm yerleşim alanlarında periyodik larva ilaçlama çalışmalarının devam edeceği bildirildi. Özellikle yaz döneminde haşere kaynaklı şikayetlerin önlenmesi amacıyla kırsal alanlardaki uygulamaların genişletileceği belirtildi.