Elazığ'da Yaralı Şahin İçin Seferberlik! Yeniden Doğaya Dönecek!

Elazığ'ın Çalıca köyünde yaralı halde bulunan şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilerek tedavi altına alındı. Sağlığına kavuşmasının ardından yeniden doğaya bırakılacak.

Elazığ'da Yaralı Şahin İçin Seferberlik! Yeniden Doğaya Dönecek!

Elazığ'da Yaralı Şahin Bulundu: Tedavi Edilip Doğaya Salınacak

Elazığ’ın merkeze bağlı Çalıca köyü yakınlarında gezen bir vatandaş, yol kenarında yaralı halde bir şahin buldu. Durumu hemen yetkililere bildiren duyarlı vatandaş, kısa süre içerisinde olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şubesi ekiplerine şahini teslim etti.

Yaralı Şahin Tedavi Altına Alındı

Yaralı şahini bulan Murat Turgut, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Muhtemelen hayvan, insan veya araç çarpması sonucu yaralanmış olabilir. Herhangi belirgin bir yarası görünmüyor ama oldukça korkmuş durumda. Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine haber verdik ve teslim ettik."

Ekipler tarafından teslim alınan yırtıcı kuş, tedavi edilmek üzere güvenli bir şekilde rehabilitasyon merkezine götürüldü.

Elazığ'da yaralı halde bulunan şahin ekiplere teslim edildi

Doğaya Yeniden Kazandırılacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şahinin gerekli veteriner kontrollerinin ardından uygun tedavi sürecine alınacağı belirtildi. Tedavisi tamamlanan kuşun tekrar doğal yaşam alanına salınacağı bildirildi.

Elazığ’da Yaban Hayatı İçin Duyarlılık Artıyor

Son dönemlerde Elazığ’da yaralı yaban hayvanlarına yönelik vatandaş duyarlılığının arttığı gözlemleniyor. Elazığ haber gündeminde yer bulan bu tür olaylar, doğaya ve canlılara karşı toplumsal farkındalığın güçlendiğini gösteriyor.

Elazığ'da yaralı halde bulunan şahin ekiplere teslim edildi