Elazığ'da Prematüre Farkındalığı: Minik Bebekler ve Aileleri Hastanede Buluştu
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü, minik kahramanlar ve aileleriyle birlikte düzenlenen etkinlikle kutlandı hastane, prematüre bebeklere yönelik farkındalık ve özel bakım konusundaki çalışmalarını vurguladı.
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında düzenlediği özel etkinlikle prematüre bebekler ve aileleriyle bir araya geldi. Hastanede daha önce tedavi gören ya da tedavisi devam eden minik kahramanlar için duygu dolu anlar yaşandı.
Prematüre Bebekler ve Aileleri Hastanede Bir Araya Geldi
Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğe, geçmiş dönemlerde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi görmüş bebeklerin aileleri ile hâlen tedavisi süren miniklerin yakınları katıldı. Sağlık çalışanları, hekimler, hemşireler ve yardımcı personel ailelerle bir araya gelerek Dünya Prematüre Günü’nü birlikte kutladı.
“Minik Kahramanlarımız İçin Sevgiyle Çalışıyoruz”
Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, prematüre bebeklerin özel ilgi ve donanımlı sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğuna dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Minik kahramanlarımızın anne karnındaki kadar güvenli bir ortamda, aile desteği ve deneyimli bir sağlık ekibiyle büyümesi en büyük önceliğimizdir. Fethi Sekin Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi; doktoru, hemşiresi ve tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte prematüre bebeklere kendini adamış bir ekip olarak görev yapmaktadır. Amacımız bu konuda farkındalık oluşturmak ve ailelere, topluma sağlıklı bireyler kazandırmaktır.”
Farkındalık Çalışmalarına Devam Edilecek
Etkinlikte ailelere prematüre bebeklerde bakım süreci, gelişim desteği ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgilendirmeler de yapıldı. Hastane yönetimi, bu tür farkındalık çalışmalarının her yıl devam edeceğini belirtti.