Dünden beri dinmiyor: Elazığ'da kış sert yüzünü gösterdi, metreyle kar ölçtüler

Elazığ'da dünden bu yana dinmeyen yoğun kar yağışı, kent merkezini adeta kilitledi. Park halindeki araçların kara gömüldüğü şehirde, belediye ekipleri ana arterleri açık tutmak için yoğun bir mesai harcıyor.

Dünden beri dinmiyor: Elazığ'da kış sert yüzünü gösterdi, metreyle kar ölçtüler

Meteoroloji’nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından Elazığ, son yılların en etkili kış günlerinden birini yaşıyor. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyu şiddetini artırarak devam eden yağış, sabah saatlerinde kent merkezini tamamen beyaza bürüdü. Özellikle mahalle aralarında kar kalınlığı yer yer 20 santimetrenin üzerine çıkarken, hayatın akışı da büyük ölçüde yavaşladı.

Dünden beri dinmiyor: Elazığ'da kış sert yüzünü gösterdi, metreyle kar ölçtüler

"20 Yıldır Böyle Kar Görmedik"

Sabahın ilk ışıklarıyla işe gitmek için evden çıkan Elazığlılar, karla kaplanan araçlarını bulmakta ve temizlemekte güçlük çekti. Sokaklarda elinde metreyle kar ölçen vatandaşlara rastlamak mümkündü. Uzun süredir bu denli yoğun bir yağışla karşılaşmadıklarını belirten kent sakinleri, hem şaşkınlığı hem de bereketi bir arada yaşıyor.

Yıllardır kentte yaşayan Ahmet Muci, gördüğü manzarayı şu sözlerle özetledi:

“Yaklaşık 20 yıldır Elazığ’da bu seviyede bir kar yağışı hatırlamıyorum. Dünden beri hiç durmadı, kar kalınlığı şimdiden 20 santimetreyi buldu. Görüntü çok güzel ama ulaşım haliyle zorluyor. Bugün şehitlerimizin kabrini ziyaret edip dualarımızı okuduk. Soğuk olsa da insanın içini ısıtan bir atmosfer var.”

Dünden beri dinmiyor: Elazığ'da kış sert yüzünü gösterdi, metreyle kar ölçtüler

Bereket Beklentisi Zorlukları Unutturdu

Karın sadece ulaşımı aksatan bir engel olmadığını, bölgedeki su kaynakları için hayati önem taşıdığını hatırlatan vatandaşlar ise durumdan memnun. Özellikle kurak geçen dönemlerin ardından gelen bu yağışın barajları dolduracağını belirten mahalle sakinleri, "Yeter ki rahmet zahmete dönüşmesin" temennisinde bulunuyor.

Belediye ekipleri ise kar küreme ve tuzlama araçlarıyla kentin dört bir yanına dağılmış durumda. Ana yollarda trafik kontrollü şekilde akarken, ara sokaklarda buzlanma ve kar birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Yetkililer, özellikle rampa bölgelerde ve mahalle girişlerinde zincirsiz araç kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Dünden beri dinmiyor: Elazığ'da kış sert yüzünü gösterdi, metreyle kar ölçtüler

Sürücülere ve Yayalara Kritik Uyarı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte yaşanacak don olaylarına karşı uyarılarda bulunan yetkililer, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmamasını tavsiye ediyor.