Bölünmüş Aile Sorunu Çözülüyor mu? MHP'li Işıkver Umut Olmaya Devam Ediyor!

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 2025'in 'Aile Yılı' ilan edilmesinin ardından farklı illerde çalışmak zorunda kalan kamu personeli ailelerinin yeniden bir araya getirilebilmesi için Bakanlık'tan adım atılmasını istedi. Tayin mağduriyetinin binlerce aileyi etkilediğini vurgulayan Işıkver, bölünmüş ailelerin huzurunun sağlanması için kapsamlı düzenleme çağrısı yaptı.

Bölünmüş Aile Sorunu Çözülüyor mu? MHP'li Işıkver Umut Olmaya Devam Ediyor!

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kamuda görev yapan ve tayin engeli nedeniyle farklı illerde yaşamak zorunda kalan “bölünmüş aileler” için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kapsamlı bir soru önergesi sundu.

“2025 Aile Yılı’nda ayrılığa mahkûm edilen ailelerin sorunlarını çözelim.” çağrısında bulunan Işıkver, Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilen Aile Yılı’nın anlam ve önemine vurgu yaparak aile bütünlüğünü sarsan bu yapısal soruna acil çözüm gerektiğini belirtti.

“Her üç talepten biri aile birleşimi üzerine”

Milletvekili Işıkver, milletvekillerine gelen taleplerin büyük çoğunluğunu farklı illerde yaşayan ailelerin oluşturduğunu ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kadroları gereği ayrı illerde görev yapmak zorunda kalan anne ve babaların aile düzenleri ciddi zarar görüyor. Çocuklu ailelerde bu durum huzursuzluklara, hatta boşanmalara kadar uzanıyor. Mutlu yuvaları korumak için düzenleme şarttır.”

İş nedeniyle ayrılan aileler için çözüm beklentisi

Işıkver’in önergesinde dikkat çekilen bir diğer nokta ise, aile bireylerinden birinin kamuda diğerinin özel sektörde çalışması hâlinde oluşan mağduriyet oldu. Bu durumdaki ailelerde tayin hakkı bulunmadığı için eşlerin bir araya gelebilmesi ancak birinin işinden ayrılmasıyla mümkün olabiliyor.

Işıkver, Aile Bakanlığı’na şu soruları yöneltti:

  • Kamuda farklı illerde görev yapan ebeveynlerin aile bütünlüğü için ortak bir ilde buluşmalarını sağlayacak bir çalışma var mı?
  • Eşlerden biri kamu diğeri özel sektörde çalışıyorsa ve tayin hakkı yoksa, bu mağduriyetin giderilmesine yönelik Aile Yılı kapsamında bir düzenleme yapılacak mı?

Milletvekili Semih Işıkver, 2025 Aile Yılı’nın bu kronik sorunun çözümü için büyük bir fırsat olduğunu belirterek hükümete adım atma çağrısı yaptı.