Bilet Dükkanı ve HAR Group'un sahibi Burak Soylu gözaltına alındı
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuyla düğmeye basılan dev operasyonda, aralarında Elazığlı iş insanı Burak Soylu'nun da bulunduğu 3 isim gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin hesaplarındaki 3 milyar TL'ye el konuldu.
İSTANBUL / ELAZIĞ – Mali suçlarla mücadele kapsamında yürütülen devasa bir soruşturma, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. MASAK tarafından hazırlanan raporun ardından harekete geçen emniyet güçleri; haksız kazanç sağlama ve suç gelirlerini aklama iddialarıyla geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.
Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre, yürütülen titiz incelemeler sonucunda şüphelilerin ticari faaliyet kılıfı altında usulsüz kazanç elde ettikleri ve bu paraları çeşitli yöntemlerle sisteme sokarak akladıkları öne sürüldü. Operasyonun en dikkat çeken detayı ise el konulan miktarın büyüklüğü oldu.
3 Milyar TL'ye Bloke Konuldu
Soruşturma dosyasındaki iddialara göre, operasyonun hedefindeki isimlerin banka hesaplarında bulunan yaklaşık 3 milyar TL’ye mahkeme kararıyla tedbir uygulanarak el konuldu. Bu rakam, son dönemde yürütülen kara para aklama soruşturmalarındaki en yüksek meblağlardan biri olarak kayıtlara geçti.
Eş zamanlı baskınlarla gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, dosyanın içeriğine dair yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.
Tanınmış İsimler Gözaltında
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 ismin profili, iş ve spor dünyasında geniş yankı uyandırdı:
- Burak Soylu: Elazığ merkezli HAR Group A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilet Dükkânı Turizm A.Ş.’nin sahibi.
- Cihan Şanlı: Adana Demirspor eski yönetim kurulu üyesi.
- Yavuz Başsav: Soruşturma kapsamında ismi geçen diğer şüpheli.
Özellikle Elazığ’daki yatırımlarıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektup arkadaşı olarak tanınan Burak Soylu’nun gözaltına alınması, kentteki iş çevrelerinde büyük şaşkınlık yarattı.