Vali Kaldırım, Çubuk BEY'e sahip çıktı
Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM'in talimatıyla Harput'un ilk Türk hükümdarı Çubuk Bey anıtının yıllardır olmayan lejantı, ETUDER tarafından hazırlanarak büyük bir eksiklik giderilmiş oldu
Vali Çetin Oktay Kaldırım ilimize geldiği günden beri Elazığ'a sahip çıkmaya devam ediyor.
Vali Kaldırım çok önemli bir çalışmaya daha imza atarak Harput'un ilk Türk hkimi Çubuk Bey'i kompoze etmesi ve Harput'u ziyaret edenler tarafından ilgi ile izlenmesi bakımından önemli bir değeri olan Çubuk BEY anıtının olmayan lejantını yaptırarak Elazığ'a ve Elazığ'ın değerlerine sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.
Çubuk Bey anıtı önceki yıllarda Elazığ belediyesi tarafından heykeltıraş Nurettin Orhan'a yaptırılmış olup,Ulu Camii avlusunda bulunuyordu.
Anıt, Vali Muammer Erol döneminde yerinden alınıp Harput'ta bulunan Hünkar Konağı yakınına taşınmıştı. Ancak üzerinde bugüne kadar herhangi bir bilgilendirici tabela bulunmuyordu.
Çubuk BEY kimdir?
Selçuklu Sultanı Melikşah'ın beylerinden olup, doğum ve ölüm tarihleri bilinmemektedir.1085 yılında Melikşah'ın emriyle Harput ve civarını atlı süvarileri ile fethederek Selçuklu merkezine bağlı olmak kaydıyla kendi adını taşıyan Çubukoğulları Beyliği'ni kurarak, Harput'un ilk Türk hükümdarı olmuştur.
Çubuk Bey'in Harput'taki egemenliğinin ne kadar sürdüğü tam olarak bilinmese de oğlu Mehmet Bey'in 1106-1113 yıllarında Harput Hükümdarı olduğu bilinmektedir.Çubuk Bey'in iyi kılıç kullanıp ve ok atmada usta olduğu ve bir dönem Diyarbakır Valiliğine de getirildiği bilinmektedir.