Sokaklar güvenli, vatandaş huzurlu: Elazığ Valiliği'nden dev asayiş raporu!

Elazığ Valiliği, 25 Ocak ile 1 Şubat 2026 tarihleri arasını kapsayan haftalık asayiş raporunu kamuoyuyla paylaştı. Kent genelinde yürütülen operasyonlarda 357 şüpheli yakalanırken, uyuşturucudan kaçak tütüne, ruhsatsız silahlardan çalıntı eşyalara kadar çok sayıda materyale el konuldu.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçtiğimiz hafta boyunca şehir merkezi ve ilçelerde adeta kuş uçurtmadı. Yapılan denetimlerde toplam 54 bin 472 kişinin GBT sorgusu gerçekleştirilirken, kontrol edilen 24 bin 510 araçtan 178'i trafikten men edildi.

Haftalık bilançoda öne çıkan en kritik veri ise adli makamlara sevk edilen şüpheliler oldu. Gözaltına alınan 357 kişiden 56'sı, çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca ekiplerin dikkati sayesinde, kayıp olarak aranan 13 vatandaş da sağ salim bulunarak ailelerine teslim edildi.

Zehir Tacirlerine ve Kaçakçılara Geçit Verilmedi

Narkotik ve Kaçakçılıkla Mücadele şubelerinin eş zamanlı baskınlarında, sokak satıcılarına büyük darbe vuruldu. Aramalarda yaklaşık 735 gram esrar, 204 gram metamfetamin ve 687 gram bonzai ele geçirildi. Zehir tacirlerinin yanı sıra kaçakçılıkla uğraşan şahıslara yönelik operasyonlarda da 30 binin üzerinde makaron ve 3 bin 650 paket gümrük kaçağı sigara yakalandı.

Güvenlik güçlerinin dikkat çeken bir diğer başarısı ise halk sağlığını tehdit eden ürünlerin ele geçirilmesi oldu. Baskınlarda 2 ton dondurulmuş hayvansal gıda ürünü ile çeşitli yasa dışı ilaçlara el konulurken, bir adet dedektör ve muhtelif kazı malzemeleri de tutanaklara geçti.

Vatandaş Memnun: 'Denetimlerin Sürmesini İstiyoruz'

Şehrin işlek noktalarından olan İzzetpaşa Meydanı ve Gazi Caddesi'ndeki güvenlik uygulamalarını değerlendiren vatandaşlar, denetimlerin artmasından memnuniyet duyuyor. Esnaf Ahmet Çelik, 'Son zamanlarda ekipleri sahada daha sık görüyoruz. Bu durum hem bizim hem de ailemizin huzuru için çok önemli,' diyerek uygulamaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.ele geçirildiği bildirildi.

Bakmadan Geçme