Rekor hapis cezasıyla aranıyordu: 69 dosyası olan firari Elazığ'da yakalandı

Elazığ'da polis ekiplerinin takibi sonucu, dolandırıcılık suçundan 135 yıl hapis cezası bulunan bir firari ile uyuşturucu ticaretinden aranan bir başka hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi.

Elazığ'da aranan şahıslara yönelik yürütülen kararlı takip, iki firari hükümlünün daha cezaevine gönderilmesiyle sonuçlandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonlarda, haklarında yüksek süreli hapis cezası bulunan iki kişi emniyet güçlerince yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak 'Bilişim Sistemleri ile Dolandırıcılık' suçundan aranan N.B.'nin peşine düştü. Yapılan incelemelerde, şahsın 69 farklı dosyadan kaydı olduğu ve toplamda 135 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu saptandı.

Saklandığı adresi tespit eden ekipler, gerçekleştirdikleri operasyonla N.B.'yi kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan hükümlü, emniyete götürülerek hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı.

Polisin hedefindeki bir diğer isim ise 'Uyuşturucu Madde Ticareti' suçundan 15 yıl hapis cezası olan Ö.D. oldu. Ekipler, Ö.D.'nin çevre illerden Elazığ'a geleceği bilgisi üzerine yollarda kontrol noktaları oluşturdu.

Şüpheli, şehre giriş yapan bir araçta yapılan kimlik kontrolü sırasında yakalanarak gözaltına alındı. Her iki hükümlü de emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Bakmadan Geçme