Fırat Üniversitesi alnının akıyla ihaleyi gerçekleştirdi
Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Binasının ikmal inşaatı yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.
Fırat Üniversitesi tarafından 2021 yılında ihalesi yapılan ve 13 Ağustos 2021 tarihinde temeli atılan Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Binasının 2022 Yılı sonunda tamamlanarak hizmete girmesi planlanmıştı. Ancak yapılan ihaleyi alan firma işi tamamlamayarak inşaatı yarıda bıraktı. Yarım kalan inşaatın tamamlanması için Fırat Üniversitesi tekrar ihaleye çıktı.
Daha önceki ihalelerde tamamen kamu yararını gözeten Fırat Üniversitesi yapılan ilk ikmal ihalesinde yeterli ödeneğin sağlanamamasından dolayı ihaleyi iptal yoluna gitmiş, hemen sonrasında yapılan ikinci ikmal ihalesinde ise firma tarafından 216 Milyon TL teklif verilmiş ancak verilen teklif yaklaşık maliyetin üzerinde olduğundan idare bu teklifin kamu zararına neden olduğuna kanaat getirerek ihaleyi iptal etmişti.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ KAMUYU 12 MİLYON TL ZARARDAN KURTARDI
Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Binası'nın ikmal inşaatı yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi Elazığlı firma olan Bozduman Elektrik İnşaat ve Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi 204,444,444,44 TL bedel ile aldı. Böylelikle Fırat Üniversitesi daha önce iptal olan 2 ihaleye karşılık 12 Mİlyon TL gibi bir rakamın fazladan devletin kasasından çıkmasına engel oldu.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ BU İŞTEN DE YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKTI
Daha önce bazı kesimler tarafından "bu işi de yüzünüze gözünüze bulaştırdınız" gibi güdümlü haberler yapılarak Fırat Üniversitesi ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığını yıpratmaya yönelik söylenenler her ne kadar üniversite ve yönetimine karşı haksız ve mesnetsiz olsada idare bu tarz söylemlere bakmadan işini en iyi şekilde yapmaya devam ederek kamunun kasasından fazladan 12 Milyon TL gibi bir rakamın çıkmasına engel olarak bu işten de yüzünün akıyla çıkmasını bildi.
2 ANA BLOK ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK
Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi 14.500 metre kare kapalı, 2.500 metre kare otopark ve peyzaj imalatları olmak üzere yaklaşık 17.000 metre kare inşaat alanından oluşmaktadır. Bina, fakülte ve hastane olarak 2 ana blok üzerine inşa edilecek. Fakülte binası içerisinde; 6 adet 120 kişilik anfi, 5 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet fantom laboratuvarı, 1 adet Preklinik, 1 adet 150 kişilik konferans salonu, Dekanlık ve yönetim birimleri, idari ve akademik personel ofisleri, kafeterya ve dinlenme alanları yer alacak.