Elazığ'da kar tatili uzadı: Cuma günü okullar kapalı

Elazığ'da etkisini artıran yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle eğitime 2 Ocak Cuma günü de ara verildi. Valilik, şehir genelinde etkili olan buzlanma ve ulaşım zorlukları nedeniyle tüm okulların tatil edildiğini duyurdu.

Elazığ'da hafta başından bu yana etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, şehir merkezinde ve ilçelerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün paylaştığı güncel veriler ışığında harekete geçen Elazığ Valiliği, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve dondurucu soğukların tetiklediği buzlanma riskini göz önünde bulundurarak eğitim faaliyetlerine bir gün daha ara verdi. Alınan karar doğrultusunda, il genelindeki tüm resmi ve özel öğretim kurumlarında 2 Ocak 2026 Cuma günü ders başı yapılmayacak.

Şehir merkezinde kar kalınlığının kayda değer ölçüde artmasıyla birlikte, özellikle eğimli bölgelerde ve ara sokaklarda araç trafiği ciddi ölçüde yavaşladı. Karayolları ekipleri ve belediye birimleri ana arterleri açık tutmak için gece boyunca tuzlama çalışması yapsa da, dondurucu soğuğun etkisiyle yollarda oluşan gizli buzlanma, okul servisleri ve toplu taşıma araçları için risk oluşturmaya devam ediyor. Bu durum, eğitim camiasının ve öğrencilerin güvenliği açısından tatil kararının genişletilmesindeki en temel etken olarak öne çıktı.

Hafta sonu tatiliyle birleşen bu zorunlu ara, öğrencilere yoğun kış şartlarında güvenli bir ortam sunarken, yetkililer de bu sürede kar temizleme çalışmalarına hız kazandırmayı hedefliyor. Kırsal kesimlerde ve yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde ulaşımın tamamen durma noktasına gelmesi, kararın il genelini kapsayacak şekilde uygulanmasını zorunlu kıldı. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin, hava koşullarının normale dönmesi beklenen 5 Ocak Pazartesi günü kaldığı yerden devam etmesi planlanıyor.

Valilik koordinesindeki ilgili kurumlar, meteorolojik gelişmeleri anlık olarak takip ederek olası yeni durumlar için hazırlıklarını sürdürüyor. Vatandaşların ve özellikle sürücülerin, dondurucu soğukların etkisiyle oluşabilecek don olaylarına karşı tedbirli olmaları istenirken; eğitimle ilgili yaşanabilecek her türlü yeni gelişmenin resmi kanallar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Bakmadan Geçme