Elazığ'da depremin izleri siliniyor: Ağır hasarlı apartman kağıt gibi çöktü
Elazığ'da 6 Şubat depremlerinin izlerini silmek için yürütülen hummalı çalışma sürüyor. Doğukent Mahallesi'nde ağır hasarlı olduğu tescillenen 10 daireli bina, iş makinelerinin müdahalesiyle toz bulutuna dönüştü.
Kahramanmaraş merkezli 'asrın felaketi' sonrasında Elazığ genelinde başlatılan kentsel dönüşüm ve yıkım seferberliği hız kesmiyor. Şehrin dört bir yanındaki riskli yapılar tek tek ayıklanırken, son adres Doğukent Mahallesi oldu. Güvenlik şeritlerinin çekildiği ve çevrede kuş uçurtulmadığı operasyonda, 5 katlı bir apartmanın yıkımı gerçekleştirildi.
Yıkım sahasının hemen yanında, operasyonu hüzünle karışık bir merakla izleyen mahalle sakinlerinden biri olan Ahmet bey, duygularını şu sözlerle ifade etti:
'Yıllardır komşuluk ettiğimiz, önünden geçtiğimiz binaların böyle kağıt gibi yıkılması insanın içini acıtıyor. Ama yapacak bir şey yok; içindeki canlar sağ olsun yeter ki. Depremden beri bu binanın önünden geçerken korkuyorduk, şimdi en azından tehlike ortadan kalktı.'
İş makinesinin stratejik darbeleriyle kolonları zayıflatılan dev yapı, saniyeler içinde kontrollü bir şekilde çöktü. O anlar, çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde, binanın çökmesiyle birlikte mahalleyi dev bir toz bulutunun kapladığı, ancak alınan önlemler sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı görülüyor.
Yetkililerden alınan bilgiye göre; Elazığ'da ağır hasarlı olarak raporlanan binaların yıkımı, Valilik ve ilgili birimlerin koordinasyonunda planlanan takvime göre ilerliyor. Kentteki riskli yapı stoğunun tamamen temizlenmesinin ardından, boşalan alanların imar planına uygun şekilde yeniden şehre kazandırılması hedefleniyor.
Şehir merkezindeki bu titiz çalışma, sadece bir enkaz kaldırma işlemi değil; aynı zamanda Elazığ'ın daha güvenli bir geleceğe hazırlanması adına kritik bir eşik olarak görülüyor. Yıkım ekipleri, moloz kaldırma işlemlerinin ardından sıradaki riskli bölge için makinelerini yeniden çalıştıracak.