Elazığ'da bir yıkım mağduriyeti daha!

Elazığ'da depremlerde ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları devam ederken, bu süreçte yan yana bulunan iki binadan birinde yaşanan olay korkutucu anlara sahne oldu.

İşte yaşanan haberin ayrıntıları:

Yıkım Çalışmaları Sırasında Olay

Elazığ'da depremlerin yol açtığı ağır hasar nedeniyle bazı binaların yıkım işlemleri sürüyor. Bu bağlamda Sanayi Mahallesi Ender Sokak'ta bulunan bir binanın yıkımına başlandı. Ancak yıkım işlemi sırasında iş makinesinin hata yapması sonucu, yanı başındaki sağlam bir binanın birinci katındaki odaların duvarları da yıkıldı.

Ev Sahibi Mağduriyetini Dile Getirdi

Olay sonucu etkilenen ev sahibi Şerif Ataş, "Yan tarafta Kahramanmaraş'taki depremden ağır hasar alan binadan dolayı benim evimde hasar gördü. Benim 3 senelik bir binam vardı ve hasarsızdı. Ancak yıkımcıların sorumsuzluğu nedeniyle evim hasar aldı ve kullanılamaz hale geldi. Yıkılan duvarların dışında, muhtemelen kolonlarda da hasar meydana geldi. Eşyalarımın tamamı telef oldu. Şu anda eşim, 2 çocuğum ve annemle beraber yaşadığımız evi terk edemiyoruz. Zararımızı göstermeme rağmen yıkım çalışmaları devam ediyor. Allah göstermesin, bilinçsiz bir şekilde yapılan yıkım nedeniyle evimiz tehlikede" dedi.

Olayın ardından bina sahipleri ve yetkililer, hasarlı binayı yıkan firmanın sorumluluğunu belirlemek ve hasarın giderilmesi için çalışmalara başladı. Ayrıca, benzer olayların yaşanmaması için daha dikkatli tedbirler alınması talepleri gündeme geldi.

Bakmadan Geçme