Elazığ'da beyaz seferberlik: Belediye ekipleri 28 araçla sahaya indi!
Gece yarısından itibaren etkisini artıran kar yağışı Elazığ'ı beyaza bürüdü. Belediye ekipleri, ulaşımda yaşanabilecek aksamaların önüne geçmek için 28 iş makinesiyle ana arterlerde ve hastane yollarında kar küreme mesaisine başladı.
Elazığ'da beklenen kar yağışı, gece saatlerinden itibaren kentin yüksek kesimlerinden başlayarak merkez mahallelerine kadar indi. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte yollarda 'gizli buzlanma' riski baş gösterirken, Elazığ Belediyesi kış hazırlıklarını hızlıca uygulamaya koydu. Şehrin dört bir yanında eş zamanlı başlayan çalışmalarda öncelik, trafik akışının yoğun olduğu caddelere verildi.
28 Araçlık Filo Kritik Noktalarda
Belediye kaynaklarından alınan bilgilere göre; karla mücadele çalışmaları kapsamında 15 greyder, 6 solüsyon aracı ve 7 tuzlama kamyonu görevlendirildi. Ekipler, özellikle hastanelere erişim sağlayan güzerghlar, toplu taşıma hatları ve okul çevrelerinde biriken karları temizlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Yağışın aralıklarla devam etmesi nedeniyle iş makinelerinin, yollar tamamen güvenli hale gelene kadar sahada kalacağı bildirildi.
Yetkililer, sadece sürücüleri değil, yayaları da kaygan zeminlere karşı uyardı. Yapılan açıklamada, 'Sabah ve akşam saatlerinde don riski maksimum seviyeye ulaşıyor. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışıyor ancak vatandaşlarımızın da araçlarında kış ekipmanı bulundurması hayati önem taşıyor,' denildi.
'Ana Yollar Açık, Ara Sokaklar Beklemede'
Şehirdeki ulaşım durumunu değerlendiren vatandaşlar, erken müdahalenin işlerini kolaylaştırdığını belirtiyor. Üniversite Mahallesi sakinlerinden sürücü Ali Karaca, 'Sabah kontağı çevirdiğimde biraz endişeliydim ama ana yolların erkenden temizlendiğini gördüm. Şu an için ana arterlerde sorun yok, ara sokaklarda da çalışmaların sürdüğünü fark ettim,' dedi.
Çaydaçıra Mahallesi'nde esnaflık yapan Hatice Demir ise soğuk havanın etkisine dikkat çekti. Demir, 'Kar bu sene biraz geç geldi ama tam geldi. Belediyenin tuzlama çalışmaları sayesinde dükkanın önündeki cadde açık. Yine de yürürken çok dikkatli olmak lazım, zemin yer yer cam gibi buz tutmuş durumda,' ifadelerini kullandı.