Dev dalgalara aldırmadılar: Sivrice İlçe Emniyetinden 'Tavşan Adası'na vefa seferi

Elazığ'ın simgesi Hazar Gölü'ndeki Tavşan Adası'nda, dondurucu soğuklar ve fırtına nedeniyle yiyecek bulamayan yüzlerce tavşan ile binlerce martı için Sivrice İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Dev dalgalara aldırış etmeyen polisler, adaya ulaşarak hayvanlara mama ve balık taşıdı.

Elazığ'da kış yüzünü sert gösterdi, Hazar Gölü'nün ortasındaki küçük vaha Tavşan Adası'nda yaşam durma noktasına geldi. 35 dönümlük alanda yaşam mücadelesi veren tavşanlar ve adanın sakini 68 kuş türü, özellikle de martılar, balıkların derine çekilmesi ve kar örtüsü nedeniyle açlıkla burun buruna kaldı.

Dalgaları Aşıp Mama Taşıdılar

Sivrice İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumun vahametini fark ederek hemen harekete geçti. Olumsuz hava koşulları ve göldeki dalgalara rağmen sandallarla adaya ulaşan polisler, yanlarında getirdikleri marul, lahana ve havuçları tavşanlar için belirli noktalara bıraktı. Martılar için ise kasa kasa balık ve yem adaya taşındı.

Esnaftan Polisimize Destek

Ekiplerin bu fedakrlığına Kapalı Çarşı esnafı da sessiz kalmadı. Organizasyona destek veren esnaflardan Yunus Özdaş, 'Balıklar derine inince martılar da beslenemiyor. Polis ekiplerimiz durumu görüp iletişime geçti. Dalgaların arasında sandalla adaya geçmeleri büyük fedakrlık. Masrafı kendileri karşılamak istedi ama biz de esnaf olarak katkı sunmak istedik' diye konuştu.

'Bu Sadece Yemleme Değil, Bir Vefa'

Tavşan Adası'ndaki bu çalışma, bölge halkı tarafından takdirle karşılandı. Vatandaşlar, Hazar Gölü ve ekosistemine gösterilen bu özenin örnek teşkil ettiğini vurguladı. Zorlu kış şartları devam ettiği sürece, emniyet ekiplerinin adadaki durumu yakından takip etmeye devam edeceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme