26 ülkeye ihracat yapan tesise Nazırlı'dan övgü
Nazırlı, TRT Haber'de geniş yer bulan çanta fabrikasının Elazığ'a sağladığı üretim ve istihdam gücünü öne çıkararak, özellikle kadın emeğinin şehrin ekonomisine yön verdiğini söyledi.
AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, son dönemde sıkça gündeme gelen çanta fabrikasıyla ilgili yeni bir değerlendirme yaptı. Nazırlı, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, fabrikanın geçtiğimiz günlerde TRT Haber’de geniş bir şekilde ele alındığını hatırlatarak, tesisin hem ekonomik hem de sosyal açıdan şehre kattığı değerin altını çizdi.
Teşviklerin somut karşılığı
Yıllar önce verilen devlet desteklerinin boşa gitmediğini gösteren bu fabrika, bugün 12 bin metrekarelik alanıyla bölgenin en güçlü üretim merkezlerinden biri haline gelmiş durumda. Şehrin sanayi yapısına bakıldığında, bu tesisin özel bir yere sahip olduğu açıkça görülüyor.
Avrupa’nın zirvesinde, dünyanın ilk üçünde
Nazırlı’nın X üzerinden paylaştığı bilgilere göre tesis, büyüklük sıralamasında Avrupa ve Türkiye’de birinci, dünyada ise üçüncü sırada. Üretilen çantalar 26 ülkeye gönderiliyor. Yani Elazığ’da üretilen bir ürün, bugün dünyanın dört bir yanında raflarda kendine yer buluyor.
Kadın emeği üretime yön veriyor
Milletvekili, fabrikanın bir başka yönüne daha dikkat çekti: istihdam. Yaklaşık 700 çalışanın neredeyse tamamı kadın. Bu tablo, hem aile bütçelerine ciddi katkı sağlıyor hem de kadınların şehir ekonomisindeki ağırlığını daha görünür hale getiriyor.
Nazırlı, paylaşımını “Gelecek; kadınıyla, erkeğiyle, genciyle üreten Elazığ’ın” sözleriyle bitirirken, fabrikanın hem üretim hem istihdam açısından şehrin en önemli dinamiklerinden biri olmayı sürdüreceğini ifade etti.