Yıldırımın hedefi olan Sürsürü Camii'ndeki hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!

Elazığ'da korkunç gece! Sürsürü Mahallesi'nde yıldırımın hedefi olan cami minaresi saniyeler içinde yıkıldı. Akşam namazı sonrası meydana gelen olayda facianın eşiğinden dönülürken, günün ilk ışıklarıyla enkazın boyutu dron kameralarına böyle yansıdı. İşte muhtarın açıklamaları ve olay yerinden ilk görüntüler...

Elazığ’da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sırasında Sürsürü Camii’nin minaresine yıldırım isabet etti. Büyük bir gürültüyle yıkılan minarenin enkazı sabahın ilk ışıklarıyla dron kameralarına yansırken, facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı.

Elazığ kent merkezinde dün akşam saat 20.25 sularında aniden bastıran gök gürültülü sağanak yağış, Sürsürü Mahallesi'nde paniğe neden oldu. Gökyüzünü aydınlatan şimşeklerin ardından Sürsürü Camii’nin minaresine isabet eden yıldırım, yapıda ağır hasara yol açtı. Çarpmanın etkisiyle kısa sürede yıkılan minareden kopan parçalar cami avlusuna ve taziye evinin ön kısmına savruldu.

Olayın akşam ve yatsı namazı arasındaki boşlukta yaşanması, olası bir can kaybının önüne geçen en büyük teselli oldu. Gece boyunca emniyet ekipleri tarafından güvenlik çemberine alınan bölgede, günün ağarmasıyla birlikte hasarın boyutu dron çekimleriyle net bir şekilde gözler önüne serildi. Sabah saatlerinden itibaren belediye ekipleri enkaz kaldırma işlemlerine başlarken, mahalle sakinleri de cami çevresinde toplandı.

Yıldırımın hedefi olan Sürsürü Camii'ndeki hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!

"Akşam ile Yatsı Arası Olması Büyük Mucize"

Yaşanan dehşet anlarını anlatan Sürsürü Mahalle Muhtarı Hacı Mehmet Özdemir, bölgede kimsenin bulunmamasının büyük bir facianın önüne geçtiğini vurguladı. Muhtar Özdemir, "Şiddetli bir yağış vardı, tam o sırada yıldırım minaremize isabet ederek yıkılmasına sebep oldu. O an taziye evinin kullanılmıyor olması ve cemaatin camide bulunmaması Allah'ın bir lütfu. Camimizin bazı bölümlerinde ve taziye evi girişinde hasar var ancak can kaybımız yok. Şu an ekipler titizlikle çalışıyor; camimizi en kısa sürede eski heybetine kavuşturmak için tüm adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

Yıldırımın hedefi olan Sürsürü Camii'ndeki hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!

Mahalleli Şaşkın: "Deprem Oluyor Sandık"

Yıldırımın düştüğü an camiye yakın bir noktada bulunan mahalle sakinlerinden Ahmet bey, yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: "Öyle bir gürültü koptu ki önce deprem oluyor sandık. Dışarı baktığımızda cami minaresinin yerinde olmadığını gördük. Çok şükür o saatte kimse dışarıda değildi, verilmiş sadakamız varmış."

Yetkililer, cami çevresindeki enkaz kaldırma ve onarım çalışmalarının kontrollü bir şekilde sürdürüleceğini, güvenlik önlemlerinin risk tamamen ortadan kalkana kadar devam edeceğini bildirdi.