Vekil Gürsel Erol TBMM'de Cumhurbaşkanı'na seslendi!

Deprem bölgelerini kapsayan 3 aylık olağanüstü ohal ilan edilmesine ilişkin tezkerenin görüşüldüğü mecliste söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Cumhurbaşkanı'na seslenerek Elâzığ'ında afet bölgesine dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Vekil Gürsel Erol TBMM'de Cumhurbaşkanı'na seslendi!

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası bölgede 3 ay olağanüstü o hal ilan edilmesine ilişkin tezkere görüşüldü. Genel Kurul TBMM Başkanı Mustafa Şentop Başkanlığında toplandı. Öte yandan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da mecliste söz aldı.

Elazığ’ın OHAL kapsamına alınmadığını ifade ederek Elazığ’ın da ciddi derecede depremden etkilendiğini söyleyen Milletvekili Erol: “deprem 10 ilde olmadı deprem Elazığ’da da oldu. Ama ne yazık ki Afet bölgesi kararında yada OHAL kararında Elazığ yok. Niye yok Elazığ? Elazığ’da 98 bina tespit edildi, en işlek caddesinde yıkımlar başladı. yüzlerce binaya yıkım kararı çıktı 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu kararlar ölüm sayılarıyla mı eşdeğer? Depremin sonucu sadece ölüm ve yıkımla değerlendirilemez. Oradaki insanların sosyal hayatı, psikolji, ticaretin hareketi her anlamda yeterli. Ama ne yazık ki Afet bölgesi ilan edilmemesi ve OHAL ilan edilmesiyle ilgili başka farklı beklentileri vardı inanılmaz bir hayal kırıklığıyla karşı karşıyayız.” Dedi.

Cumhurbaşkanı’na seslenen Erol, Elazığ’ın da afet bölgesine dahil edilmesi gerektiğini söyleyerek: “Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum Elazığ Afet bölgesi ilan edilmelidir. 10 ile Elazığ’da eklenmelidir. 24 Ocak’ta yaşanan depremde ağır bedeller ödedik. Olası bir depremde Elazığ riski hala var. 100’lerce binanın çökme ve insanımızı kaybetme riski var.” dedi.