Vatandaşlardan vekillere 'PTT Kargo' çağrısı! Yeter artık buna bir çözüm bulun

PTT Elazığ Kargo Dağıtım ve Toplama Merkezindeki vatandaşın kargo çilesi bitmek bilmiyor. Kargoları gelen vatandaşlar bu sefer kargolarının ayrılmadığını, depoda bekletildiğinden dolayı gidip gelmekten yorulduklarını dile getirerek Elazığ'ın vekillerine çağrıda bulundular.

Vatandaşlardan vekillere 'PTT Kargo' çağrısı! Yeter artık buna bir çözüm bulun

Elazığlı vatandaşların PTT Elazığ Kargo Dağıtım ve Toplama Merkeziyle yaşadığı dağıtım ve kargo teslim alma sıkıntısı gün geçtikçe daha da büyüyor.

Kimi vatandaşın internetten aldığı bir ürün, kimi öğrencinin internetten aldığı bir kitap, kimi vatandaşın bir akrabası tarafından gönderilen bir eşya, günlerce dağıtım merkezinde ilgili adreslere ulaştırılması gerekirken, personel eksikliğinden dolayı adreslere gönderimi yapılmayan kargolar, şimdi de dağıtım merkezi deposunda ayrılmayı bekliyor.

Sabahın erken saatlerinde sıraya girerek bir umut kargosunu almaya çalışan vatandaşlar, kuyruk çilesi bir tarafa, kargo bekleme sırası geldiğinde birde yetkilinin, "Kargonuz gelmiş ama şuan depoda ayrılmayı bekliyor." Diyerek vatandaşı kargosunu almadan geri gitme korkusu sardı.

Konuyu dağıtım merkezi yetkililerine sorduğumuz da yeterli personelin olmadığını, burada ki sıkıntıdan üst mercilerin haberi olduğunu ama gerekli adımların atılmadığını belirterek, vatandaşı CİMER'e şikayet etmeleri konusunda uyardıklarını dile getirdiler.

VATANDAŞLAR VEKİLLERİ GÖREVE DAVET EDİYORLAR

PTT Elazığ Kargo Dağıtım ve Toplama Merkeziyle ilgili sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar, "Bu konu daha önce televizyonlarda, internet haber sitelerinde, sosyal medya mecralarında dile getirildi. Bir şehir bu kadar sahipsiz olamaz, bu şehirin vekillerinin, yöneticilerinin buradaki sıkıntıdan haberdar olmamaları mümkün değil, öğrenci oğlum internetten kitap şiparişi vermiş, PTT Kargo daha uygun diye burayı tercih etmiş, normalde kargom 4 gün önce gelmiş ve şuan yetkili kargomun depoda ayrılmayı beklediğini söylerek, 1 veya 2 gün sonra gelmemi söylüyor. Öğrenci bu ders çalışıyor. İkamet adresim uzak, dağıtıma çıkmıyorlar. Böyle bir kurum anlayışı olur mu?" Dedi.

Konuyla alakalı Elazığlı vekilleri ve yetkilileri göreve davet eden başka bir vatandaş, "Normalde adrese dağıtım yapılması lazım. Hadi onuda geçtik. Kendi kargomuzu almaya geliyoruz. Onuda alamıyoruz. Kargomuz gelmiş, bu sefer de depoda ayrılmayı bekliyor. Yetkililere sitem ettiğimizde personel sıkıntısının olduğunu, kendilerinin birşey yapamıyacağını dile getiriyorlar. En büyük sıkıntı kargomu ne zaman alacağım diye sorduğumda ise kendileri bile kesin bir tarih veremiyorlar. Elazığ'ın vekilleri bari bu konuyu çözüme kavuşturarak vatandaşı rahatlatsınlar" ifadelerini kullandı.