'Tarihin Işığında Hüseynik' okurlarıyla buluşuyor!

Araştırmacı yazar Sedat Çağlıyan'ın kaleme aldığı Elazığ ve Hüseynik üzerine çalıştığı, çeşitli arşiv kayıtlarından ve kaynak kişilerden ulaştığı bilgi ve belgeler oluşan 'Tarihin Işığında Hüseynik' adlı kitap yayımlandı.

'Tarihin Işığında Hüseynik' okurlarıyla buluşuyor!

Araştırmacı yazar Sedat Çağlıyan'ın kaleme aldığı, "Tarihin Işığında Hüseynik" adlı kitap yayımlandı.

Eserde Huseynik'in tarihi, coğrafyası, ticareti, eğitimi, inanç ve yaşamı ile aileleri hakkında çeşitli bilgilere yer veriliyor.

'Tarihin Işığında Hüseynik' okurlarıyla buluşuyor!

Kitap hakkında kısa bilgiler veren Çağlıyan okurlarını imza gününe davet etti. Çağlıyan, "Yılllardır Tarihin Işığında Hüseynik" adlı eserin hayat bulması için gayret gösteriyordum.  Geçtiğimiz günlerde çalışmalarımız  nihayet buldu ve artık okurlarıyla buluşuyor. Kitabımıza olan ilgi çok büyük. Kolleksiyonerler ve şehir tarihi araştırmacıları, kitabımıza özel ilgi gösteriyorlar. On yıla yakın bir süredir Osmanlı ve yerel kayıtları inceleyip Hüseynik ile alakalı bilgilerin izini sürdüm. Hiçbir bilgiyi atlamak istemedim. Eserimde yer alan ailelere ulaşıp bilgileri doğruladım.  Bu  yoğun çalışmadan sonra 300 sayfalık bir eser ortaya çıktı. Maalesef günümüzde şehir tarihi üzerine araştırmalar oldukça azaldı. Umarım bu eserimiz il kültürüne yönelik matbuu çalışmalara bir başlangıç olur.  Artık eserim okurlarına emanet.  27 Aralık Salı günü okurlarımız ile bir araya geleceğiz ve arzu edenlerle imza gününde hasbihal edeceğiz.  Tüm Elazığ halkını imza günüme gönülden davet ediyorum".  dedi