Süleyman Selmanoğlu AK Parti'den aday adaylığı müracaatını yaptı

Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Ak Parti'den Elazığ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayarak, İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı. Selmanoğlu'nun müracaatı Elazığ kamuoyunda heyecan uyandırdı.

Süleyman Selmanoğlu AK Parti'den aday adaylığı müracaatını yaptı

lazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinden AK Parti Elazığ milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Elazığ’da 2 dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten AK Parti Elazığ Milletvekili aday adayı Süleyman Selmanoğlu, il başkanlığına giderek, aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Gerekli evraklarını il başkanlığına sunarak Ak Parti Elazığ Milletvekili aday adayı olan Süleyman Selmanoğlu’nun müracaatı heyecan uyandırdı.

Süleyman Selmanoğlu AK Parti'den aday adaylığı müracaatını yaptı

SÜLEYMAN SELMANOĞLU KİMDİR?

1953 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünden 1977 yılında mezun oldu. Aynı yıl Elâzığ Ticaret ve Meslek Lisesine ataması yapılarak öğretmenlik görevine başladı.

Aynı okulda; 1980-1995 yılları arasında aralıksız olarak 15 yıl müdür olarak görev yaptı. 1996-1997'de Elâzığ il Millî Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. 1998 yılında Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü'ne döndü. 28 Nisan 2004'te yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı adaylığı için bu görevinden istifa etti.

Okul Müdürlüğü görevi esnasında ülkesine ve devletine bağlı vatansever nesillerin yetişmesi için büyük bir özveriyle çalıştı. Örnek yaşantısıyla genç öğrencilere iyi bir rehber oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde hem eğitim ve öğretimin kalitesini arttırdı, hem de Elazığlı işadamlarını eğitim yatırımları yapmaları hususunda teşvik etti.

Bu özverili çalışması neticesinde Karakaya Fen Lisesi, Hazardağlı İlköğretim Okulu ile Ekrem Uzel İlköğretim Okullarının yapımını ve hizmete açılışlarını gerçekleştirdi. TOBB ile sıcak ilişkiler kurarak yapılan bir protokol ile Elazığ TOBB İlköğretim Okulu'nu nezih bir eğitim yuvası olarak Milli Eğitim'e kazandırdı. Maden Çok Amaçlı Lisesi, Palu Yatılı İlköğretim Okulu, Baskil M. Bilbay İlköğretim Okulu, Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulu ve Merkez Gazi Lisesi'nin eğitim ve öğretimine açılmasını sağladı.

İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütü ve gönüllü kuruluşların yönetim kurullarında aktif olarak görev aldı.

Halen Fırat Üniversitesi Gelişme Vakfı Başkanlığı ile İzzetpaşa Vakfı ikinci başkanlığını yürütmekte olan M. Süleyman SELMANOĞLU evli ve iki çocuk babasıdır.