Sondaj Gemisine Şehit 3 Çocuğun İsmi Verildi

Hemşehrimiz Binbaşı Nihat İlhan'ın 3 oğlu Murat, Kutsi ve Hakan'ın ismi Türkiye Petrolleri, Mavi Vatanda Milli Sondaj görevi yapacak 3 gemiye verildi.

Sondaj Gemisine Şehit 3 Çocuğun İsmi Verildi

Türkiye Petrolleri, Mavi Vatanda Milli Sondaj görevi yapacak 3 gemiye; Kıbrıs’ta  “Kanlı Noel” olarak bilenen 24 Aralık 1963 yılında Rum mezalimi sonucu vahşice şehit edilen Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın 3 çocuğunun ismini verdi.

24 Aralık 1963 tarihinde Yavru Vatan Kıbrıs’ta Elazığlı hemşerimiz Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğu, Rumlar tarafından acımasızca katledilmişti.

Rumların kendi sokaklarına girdiğini öğrenen Tabip Binbaşı Nihat İlhan koşarak evine gitmiş ancak; evinin banyo küvetinde eşi Mürüvet İlhan ve çocukları Murat, Kutsi ile Hakan İlhan’ı şehit olarak bulmuştu. Bu olay o yıllarda bütün Türkiye’yi derin bir yasa boğmuş, Elazığ halkı bu masum evlatlarını toprağa verirken yürekleri dağlayan bu büyük acıyı Nihat İlhan Paşa ile birlikte yaşamış ve kalbine gömmüştü.

Bu acı hikaye TRT ekranlarında yayınlanan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinde de yer almıştı. Hemşehrimiz Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğunun banyo küvetinde rumlar tarafından katledildiği anlar izleyenleri gözyaşlarına boğmuştu.

Acıları, hale yüreklerde saklı olan olayın kahramanları, Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın üç evladı Kutsi, Murat ve Hakan’ın isimleri, denizlerimizde sondaj görevi yapacak gemilere verildi.