Rusya'ya yaptırımlar genişliyor!

Ukrayna'yı işgal eden Rusya hakkında Avrupa Birliği yeni yaptırımlarını açıkladı. Buna göre AB hava sahası, Rus uçaklarına kapatılacak, bazı Rus medya kuruluşları AB'de yasaklanacak. Konuşmasında AB Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, 'AB tarihinde bir ilki yapacak. Yaptırımlar Putin rejiminin elitlerini hedef alıyoruz. Rus merkez bankası rezervi bloke olacak' dedi.

Rusya'ya yaptırımlar genişliyor!

Rus ordusunun Putin'in emriyle girdiği Ukrayna'nın işgalinin 4. günü devam ederken, Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı uygulayacağı yeni yaptırımları açıkladı.

"PUTİN, BU SAVAŞI SADECE UKRAYNA'YA AÇMADI"

Yaptığı basın toplantısında Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, "Ukraynalı silahlı kuvvetler işgale karşı duruyorlar. Putin, bu savaşı sadece Ukrayna'ya açmadı. Dünya güvenliğine yönelik bir durumdur." dedi.

"ELİMİZDEN GELEN HER YARDIMI YAPIYORUZ"

Ukrayna'na ellerinden gelen yardımı yaptıklarını belirten Borrell, "Bu hafta 4. kez AB Komisyonu başkanlarını topluyorum. Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın tekliflerini ileteceğim. Acil bir şekilde gerekli malzemeleri tedarik edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Eşi benzeri olmayan bir dönemden geçtiklerini söyleyen Borrell, "AB'nin silah sağlamamasından bahsediliyordu ama Ukrayna ordusuna destek vermek için uğraşıyoruz. Eşi benzeri olmayan bir dönemden geçiyoruz. Bu iş burada bitmeyecek. Ekibime ve AB çalışanlarına talimatta bulundum. Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarına yanıt vereceğiz. Sayın Kuleba'nın bahsettiği ihtiyaçlardan bahsediyorum." dedi.

AVRUPA HAVA SAHASI RUS UÇAKLARINA KAPATILACAK

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen iseAvrupa hava sahasının Rus uçaklarına kapanacağını ve Belarus'a da yaptırımlar getirileceğini açıkladı.

RUS KANALLARI DA KAPANIYOR

"Rus Russia Today ve Sputnik kanalları kapatılacak" diyen Von Der Leyen, "Putin'in savaşını meşrulaştırmak için yalanlarını yayamayacaklar. Diğer saldırganı da hedef alacağız. Lukaşanko'nun rejimini de hedef alacağız yeni bir yaptırım paketiyle. Yeni sektörlerle ilgili kısıtlayıcı tedbirler uygulayacağız. Rusya ile kullanılan ürünlerine de yasak getireceğiz. Ayrıca savaşa destek sağlayan Belarus vatandaşlarına da yaptırımlar getireceğiz. Hava sahamız Rus uçaklarına kapanacak" ifadelerini kullandı.