Op. Dr. Cihan Telo AK Parti'den aday adaylığını açıkladı

Op. Dr. Cihan Telo, Ak Parti Elazığ Milletvekili aday adaylığı için resmi müracaatını yaptı.

Op. Dr. Cihan Telo AK Parti'den aday adaylığını açıkladı

Op. Dr. Cihan Telo, AK Parti Elazığ milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Aday adayı Cihan Telo yaptığı yazılı açıklamada,

“AK Partimiz tam bağımsız, prangasız, yerli ve milli Türkiye gayretindeler. Bizlere düşen ise bu hareketin içerisinde yer alarak ülkemizin müreffeh yarınlara erişmesini sağlamak adına çalışmak, icracı görevlerde yetkili görevlerde yer almaktır” ifadelerine yer verdi.

CİHAN TELO KİMDİR?

Dr. Cihan Telo 1966 Elazığ Maden doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladıktan sonra 1983-1989 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamladı.

1989-1993 yılları arasında SSK Ankara Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi ihtisasını tamamladı. 1993-2006 yılları arasında SSK Elazığ Hastanesi’nde çalıştı.

2006 yılından itibaren sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde, 1998 yılında kurucusu olduğu özel bir sağlık kuruluşunda yönetici ve doktor olarak çalışmaya başladı. Halen aynı kuruluşta aktif olarak iş ve meslek hayatına devam etmektedir.

Ayrıca 1996 yılından itibaren, Tıp Laboratuvarı, Görüntüleme Merkezi, İnşaat, Hazır Beton vb. işletmelerin kuruşunda öncülük ederek, iş sahası oluşturmak ve kazandığını Elazığ ile paylaşmak felsefesini güttü. 2006-2007 Yılları arasında 2 dönem, Elazığspor yönetim kurulu üyeliği ve Elazığspor basın sözcülüğü görevini yaptı.

2013 – 2015 yılları arasında E.T.S.O (Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası)’da yönetim kurulu üyeliği yaptı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, mesleki kuruluşlarda ve hayır kuruluşlarında, kurucu, yönetici ve üyelikler yaptı. Gerek sağlık alanında gerekse İş hayatı adına, yurtiçi ve yurtdışında onlarca seminer, panel, toplantı ve eğitimlerde aktif olarak bulundu.

Dr. Cihan Telo Evli ve 2 çocuk babasıdır.