Önce birikimler, sonra altınlar ve ev gitti: Yardım etmek isterken hapse girdi!

Özel bir hastanede çalışan iki çocuk babası Cuma Yılar, iş arkadaşına yardım etmek isterken hem varını yoğunu kaybetti hem de hapse girdi. Kredi borçları ve şikayetler üzerine büyüyen olayda toplam zararın 8 milyon liraya yaklaştığı iddia ediliyor.

Elazığ’da yaklaşık 6 ay önce filizlenen ve "arkadaş yardımlaşması" maskesi altına gizlenen trajik olay, adliye koridorlarında son buldu. Kentteki özel bir hastanede görev yapan %40 işitme engelli Cuma Yılar (40), iddiaya göre iş arkadaşı M.T.’nin "Hesabımdaki ipoteği kaldıracağım" vaadine inanarak tüm birikimini ve geleceğini feda etti.

İyilik yapmak istedi: Hem 7 milyon lira dolandırıldı hem de cezaevine girdi

Birikimler Gitti, Krediler Çekildi, Ev Satışa Çıktı

Olayın başlangıcında arkadaşına 400 bin lira nakit veren Yılar, parasını geri alabilmek umuduyla daha büyük bir sarmalın içine çekildi. M.T.'nin sürekli artan para taleplerini karşılayabilmek için önce kendi adına, ardından eşi ve annesi adına yüklü miktarda krediler çekti.

Kendi imkanları tükenince hastanede birlikte çalıştığı 11 mesai arkadaşından da borç alan Yılar, son çare olarak eşinin altınlarını da sisteme dahil etti. Toplamda 7 milyon 800 bin liraya ulaştığı öne sürülen bu devasa rakamı kapatamayan talihsiz adam, ailenin oturduğu evi gizlice satışa çıkarınca gerçekler gün yüzüne çıktı.

İyilik yapmak istedi: Hem 7 milyon lira dolandırıldı hem de cezaevine girdi

Amca Cuma Yılar: "Yeğenim Güveninin Kurbanı Oldu"

Yaşanan süreci büyük bir üzüntüyle takip eden ailenin sözcüsü ve yeğeniyle aynı adı taşıyan amca Cuma Yılar, durumun vahametini şu sözlerle anlattı:

"Yeğenim uzun yıllardır aynı kurumda emek veren, dürüst bir insandır. İş arkadaşına duyduğu saf güvenin kurbanı oldu. Önce elindeki birikimi vermiş, sonra o parayı kurtarabilmek için 'biraz daha verirsen ipotek kalkacak, paranı alacaksın' yalanlarıyla kandırılmış. Kendi yetmeyince çevresine borçlanmış. Biz olayı ev elden gitmek üzereyken fark edebildik."

İyilik yapmak istedi: Hem 7 milyon lira dolandırıldı hem de cezaevine girdi

Adli Süreç: İki Arkadaş da Cezaevinde

Borç alınan kişilerin paralarını geri alamaması üzerine yapılan şikayetler, savcılığı harekete geçirdi. Yürütülen soruşturma kapsamında hem paraları topladığı iddia edilen M.T. hem de bu süreçte borçlanarak mağduriyetlere yol açan Cuma Yılar tutuklandı.

Yaklaşık bir aydır cezaevinde bulunan şahıslarla ilgili yargı süreci devam ederken, mağdur aileler ve borç veren mesai arkadaşları hukuki mücadelenin sonucunu bekliyor. Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve adli makamlar, olayın arkasında başka bağlantıların olup olmadığını titizlikle inceliyor.

İyilik yapmak istedi: Hem 7 milyon lira dolandırıldı hem de cezaevine girdi