Milletvekili Erol'un siyaset çizgisi 1995'ten 2022'ye hiç değişmedi!

Benimsediği siyaset anlayışıyla 40 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin Elazığ'dan milletvekili çıkarmasında büyük katkısı olan, gerek TBMM'de gerekse Elazığ ve Türkiye'nin her köşesinde kentin çıkarları için büyük bir mücadele örneği sergileyen Gürsel Erol'un 1995 yılında yaptığı bir açıklaması Erol'un siyasette ne kadar tutarlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Erol'un siyaset çizgisi 1995'ten 2022'ye hiç değişmedi!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un 1995 Genel Seçimleri için yaptığı adaylık konuşması ortaya çıktı. 1995 Aralık ayında yapılacak seçimler için İl Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekilliği aday adaylığını açıklamak için bir basın toplantısı düzenleyen Gürsel Erol’un burada yaptığı konuşmada kurduğu cümleler, siyasetteki çizgisini hiç bozmadığı, insanı odak alan bir siyaset anlayışı benimsediği, sert bir siyaset yerine ayrıştırmayan bütünleştirici bir tavır takındığı, gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Seçim kampanyası ile ilgili bilgiler verirken “kimseyi hedef almayacağız” şeklinde cümleler kuran Erol’un genç bir siyasetçi olmasına karşın sağduyulu tavrı dikkat çekti, ayrıca bu özelliğini bugüne kadar muhafaza ettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

İşte o açıklama:

“Değerli Basın Mensupları, Elazığ İl Örgütünde, İl Başkanı olarak düzenlediğim son basın toplantısına katıldığınız için teşekkür ederim. Hepinizin malumu Türkiye’de 24 Aralık 1995 tarihinde bir erken genel seçim yaşanacak. Bu erken genel seçimde milletvekili adaylarının, adaylıklarını açıklayabilmeleri için kamu görevlerinin ve siyasi parti yöneticilerinin en geç 1 Kasım 1995 tarihine kadar istifa etmeleri gerekmektedir. Ben Elazığ’dan Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili aday adayı olduğum için Elazığ İl Başkanlığı görevimden Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlemiş olduğu takvim doğrultusunda istifa etmek zorundayım ve bugün istifamı genel merkezimize bildiriyorum. 

ELAZIĞ’DA SİYASETİN FARKLILAŞTIĞI BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Elazığ’da gerçekten siyasi değer yargılarının değiştiği ve farklılaştığı bir dönem yaşıyoruz. Elazığ’daki siyasetin kimsenin tekelinde olmadığını kanıtlamak istercesine, yapmış olduğum görüşmelerde insanlarımızın tepkisini ölçmeye başladım. Bizler yalnızca milletvekili seçilip parlamentoya girmenin hesabını yapan kişiler olmamalıyız. Tam tersine siyasi sorumluluk üstlendiğimiz seçmenlerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiren insanlar olmalıyız.

KENDİ İLİMİZDEKİ SORUNLARI PARLAMENTOYA TAŞIMALIYIZ

 Milletvekili olmanın yanı sıra kendi ilimizde ve Türkiye’de yaşanan olumsuzlukların parlamentoya yansıtılması ve bunların parlamentoda çözümünün aranmasının ön koşullarını oluşturabilecek siyasi birikime ve siyasi sorumluluğa da sahip olmak zorundayız. Ben Elazığ’da bugüne kadar milletvekilliği yapmış tüm arkadaşlarıma çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.

ELAZIĞ’DA UZLAŞTIRMACI BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTECEĞİZ

 Biz CHP olarak Elazığ’da hiçbir siyasi partinin ya da hiçbir adayın aleyhinde  çalışma yapmayacağız. Tam tersine uzlaştırmacı, medeni bir çerçevede seçim kampanyası yaşanması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. CHP’nin aday adaylarından yalnızca birisiyim şu anda. Genel Merkez’de adaylığım kesinleştiği zaman Elazığ’daki seçim startını vererek kampanyamızı başlatacağız.  

DİĞER ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİM

Bu süre içerisinde diğer partilerden aday olacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Elazığlı hemşehrilerimin de desteğini istiyorum. İnşallah bu süreçte güzel bir kampanya yaşanır. Süreç sonunda Elazığlı seçmenlerimiz siyasi tercihlerini yapar ve Elazığ milletvekillerimizi parlamentoya göndeririz. Tabii ki gönül ister ki herkes seçilsin ama Elazığlı hemşehrilerimizin vereceği karara da saygılı davranarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum.