Maden'in 81 yıllık makus talihi yenildi: Yeşil sahada tarihi başlangıç

Elazığ'ın köklü spor tarihine sahip ilçesi Maden'de, tam 81 yıldır beklenen sentetik futbol sahası tamamlanarak sporcuların hizmetine sunuldu. Yıllarca toz ve toprak içinde ter döken Madenli gençler, modern tesisteki ilk resmi maç heyecanını Abdullahpaşaspor karşısında yaşadı.

ELAZIĞ / MADEN – Maden ilçesinin spor tarihinde yeni bir sayfa, pazar günü oynanan müsabakayla resmen açıldı. Bugüne kadar uygun olmayan zemin koşullarında futbol mücadelesi veren ilçede, yapımı tamamlanan sentetik saha ve tribün kompleksi kapılarını açtı. Maden Bakırspor ile Abdullahpaşaspor arasındaki karşılaşma, bu yeni zeminde oynanan ilk resmi randevu olarak kayıtlara geçti.

Tesisin açılışı, sadece bir saha teslimi değil, aynı zamanda Maden’in spor efsanelerine bir saygı duruşu niteliği taşıdı. Merhum kaptanlar Sabit Taşdemir, Zülküf Evsenel ve Aydın Usal ile yaşayan efsane Celal Erdem’in memleketi olan ilçe, artık modern sosyal alanları ve konforlu tribünüyle amatör futbolun yeni merkezi olmaya aday.

Maden'in 81 yıllık makus talihi yenildi: Yeşil sahada tarihi başlangıç

Teknik Heyet ve Yönetimden "Şampiyonluk" Mesajı

Maden Bakırspor Teknik Sorumlusu Aydın Yakar, sahadaki değişimi "tarihi bir dönüm noktası" olarak tanımladı. Uzun yıllar toprak zeminin zorluklarıyla boğuştuklarını hatırlatan Yakar, "En son burada tozun toprağın içinde maç yönetiyorduk. Yıllar sonra modern bir tesiste resmi maçımıza çıktık. İnanıyorum ki bu saha bizi yeni şampiyonluklara taşıyacak," diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Kulüp Başkanı Orhan Deprem ise yatırımın sosyal boyutuna dikkat çekti. Gençleri kahve köşelerinden kurtarıp sporla buluşturmayı amaçladıklarını belirten Deprem, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkürü borç biliyoruz. Maden gençliğinin futbolla daha fazla buluşması ve başarıdan başarıya koşması tek hedefimiz," şeklinde konuştu.

Maden'in 81 yıllık makus talihi yenildi: Yeşil sahada tarihi başlangıç

Madenli Futbolseverler Karardan Memnun

Tribünleri dolduran ilçe sakinleri, 81 yıllık hasretin bitişini büyük bir coşkuyla karşıladı. Eski toprak sahada top koşturmuş vatandaşlardan İsmail Bey, "Biz buralarda dizlerimiz kan içinde çok top oynadık. Şimdiki çocuklar çok şanslı. İlçemizin bu yatırıma çok ihtiyacı vardı, emeği geçenlerden Allah razı olsun," ifadelerini kullandı.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Uzun bir aradan sonra Maden ilçemizde sentetik sahamızı tamamlayarak hizmete açtık. Pazar günü oynanan karşılaşmayla birlikte Maden Bakırspor ile Abdullahpaşaspor yeni sahada ilk resmi müsabakayı gerçekleştirdi. 81 yıl önce Maden’de top koşturan ve spor Spor camiamızın yakından bildiği merhum kaptan Sabit TAŞDEMİR'in, merhum kaptan Zülküf EVSENEL'in, merhum kaptan Aydın USAL'ın ve kaptan Celal ERDEM'in memleketi olan Maden İlçesi'nde İlçe Sahası tamamlandı.

Bundan sonraki süreçte ilçemizde birçok amatör müsabaka bu sahada oynanacak. Yıllarca toprak zeminde, sporcularımız için uygun olmayan şartlarda futbol oynanıyordu. Yapımı tamamlanan tesisimizde sosyal alanları ile tribün bulunmaktadır.

Bu önemli yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Elazığ Valimize, Elazığ Milletvekillerimize ve katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Sahamızın Maden ilçemize, gençlerimize ve ilçe sporumuza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Maden'in 81 yıllık makus talihi yenildi: Yeşil sahada tarihi başlangıç