Kovandan kaçan arılar ağaçta oğul verdi! Palulu arıcının zorlu mesaisi!

Elazığ'ın Palu ilçesinde bir kovandan ayrılan bal arıları, yakınlardaki akasya ağacına konarak oğul verdi. Ağacın dalında oluşan yoğun arı kümesi cep telefonu kamerasına yansırken, arılar daha sonra yeniden kovana alındı.

Haberin Özeti

  • Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Güllüce köyünde, arıcı Murat Karakaya'nın bal arıları akasya ağacına konarak oğul verdi.
  • Yaz mevsimi yaklaşırken görülen bu doğal arı çoğalma süreci, cep telefonu kamerasına yansıdı ve köyde ilgiyle izlendi.
  • Arıcı Karakaya, ağaçta kümelenen oğul arılarını kontrollü bir şekilde toplayarak yeniden kovana yerleştirdi ve üretimin devamını sağladı.

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Güllüce köyünde arıcılık yapan Murat Karakaya’ya ait bal arıları, kovanlardan ayrılarak yakındaki bir akasya ağacına kondu. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte arıcılıkta sıkça görülen oğul verme süreci, köyde kısa süreli hareketliliğe neden oldu.

Köyde bulunan kovanların yer aldığı bahçede yaşanan olayda, çok sayıda arı ağacın bir dalında kümelendi. O anlar cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınırken, ortaya çıkan görüntü dikkat çekti.

Elazığ'da arılar, akasya ağacında oğul verdi

Arıcılık faaliyetlerini sürdüren Murat Karakaya, ağacın dalında toplanan oğul arılarını kontrollü şekilde toplayarak yeniden kovana yerleştirdi. Böylece arıların dağılmasının önüne geçilirken, koloninin üretim sürecine devam etmesi sağlandı.

Elazığ'da arılar, akasya ağacında oğul verdi

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında görülen oğul verme süreci, arı kolonilerinin çoğalma yöntemlerinden biri olarak biliniyor. Palu’nun kırsal kesimlerinde yaygın olarak sürdürülen arıcılık faaliyetlerinde benzer görüntülere zaman zaman rastlanıyor.

Güllüce köyünde yaşanan olayda herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, akasya ağacında oluşan arı kümesi çevrede bulunanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Elazığ'da arılar, akasya ağacında oğul verdi