'Kendi memleketimin milletvekili olmak istiyorum'

Eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, memleketi Elazığ'ın milletvekili olmak istediğini söyledi. Basın toplantısı düzenleyen Ali Özcan, 'partideki emeğimi ayaklar altına aldırmam' diye konuştu.

'Kendi memleketimin milletvekili olmak istiyorum'

Eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, basın mensupları ile bir araya geldi.

Elazığ’da görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları ile buluşan Ali Özcan, seçimler ve şehrin sorunları hakkında açıklama yaptı.

“GENEL BAŞKANA DİLEKÇE VEREREK MİLLETVEKİLİ OLMADIM”

Elazığ’a hizmet etmek istediğini vurgulayan Eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, genel başkan dilekçe vererek milletvekili olmadığını kaydetti. Özcan, “Ben hayatımda hiçbir genel başkana dilekçe vererek Milletvekili olmadım. Ben örgüte dayalı bir siyaset yapmak istiyorum. Örgütün beni seçmesiyle milletvekili yapmak istiyorum benim buraya gelişim milletvekili adaylığı için değil benim 2011’deki adaylığımda hiçbir yere müracaat etmeden en ufak bir dilekçe ve imza vermeden parti örgütü parti meclisine götürdü olayı, parti meclisinden karar çıktı. Karar çıktıktan sonra parti görevi olarak gelip burada görev yaptım yani yine ben açık yüreklilikle söyleyeyim bana ihtiyaç varsa ben her zaman için bu heyecanı yaşıyorum. Eğer bir işi yapacaksınız heyecan duymalısınız, sevmelisiniz, gayret etmelisiniz ve o hedefinize gece gündüz çalışarak, azimle çalışarak o hedefe ulaşmak zorundasınız. Bende bu heyecan var bu dinamizm var ben bu işi yapabilecek güçteyim diyorsam bunu engelliyeyim mi, engellersem ruhsal olarak rahatsız olurum” dedi.

“50 YILA YAKIN BİR EMEĞİM VAR BUNU AYAKLAR ALTINA ALDIRMAM”

Partisi CHP’ye çok emek verdiğini ifade eden Özcan; “Partideki emeğimi ayaklar altına aldırmam” diye konuştu. Özcan, “Sadece ruhsal sağlığım için bile olsa ben Elazığ’a Elazığlı hemşehrilerime hizmet etmek istiyorum bunun önünde engel olmasını istemiyorum. Geçen sefer ufacık bir engel oldu onları paylaşmak istemiyorum tabi yanlış bir şeydi parti mensubu belli olmadan milletvekili ataması bizim partide gerçekten ilk defa olan bir şey ama Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu için sesimizi çıkartmadık ama bu sefer emeğimi partiden 50 yıla yakın bir emeğim var bunu ayaklar altına aldırmam. Bunu sayın genel başkanımla da paylaştım inşallah benim mesajlarım doğru algılanmıştır. Yapılacak şey şu; Cumhuriyet halk partisine yakışan şey sandık kurarlar herkes sandığa girer o sandıktan bir numara kim olursa sandıkta küsüp ayrılanlarda olabilir partiden de ayrılsın gitsin ben beşinci bile çıksam birinciye kendim gibi çalışırım. O günde söyledim bugün de söylüyorum sayın genel başkana telefon açıkta bu ricamı söylemem ama 2018’de genel başkana şunu söyledim İstanbul’da ön seçim yapmayacaksan genel başkan ben ve benim gibi insanları bu dönem milletvekili olma dönemi değildir bu dönem oy arttırma dönemidir Cumhurbaşkanlığı için ama benim dediklerim yapılmadı benim tercihim Elazığ” dedi.

“ELAZIĞ’A, ELAZIĞLILARA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Örgütle ve vatandaşla siyaset yaptığını belirten Ali Özcan, Elazığ’a hizmet etmek için geldiğini söyledi. Özcan, “Bugünkü toplantı bir adaylık meselesi değildir. Elazığ’a Elazığlılar adına ben geldim hizmet adına sizlerle görüşüyorum. Bunu yapabilmek adına kırgınlık olmasın, küskünlük olmasın, örgütle, hemşehrilerimle bağımla bir yanlışlık olmasın gelip gideceğim bundan sonra. Eğer ufak tefek aksamalar yanlışlar olursa da ben rica ediyorum beni uyarın ben eleştiriye açığım. Kendimi de eleştirmeye alışık bir insanım arada bir aynaya bakmak lazım ben siyasette, ticarette ve ticari ilişkilerde bir yanlışım var mı diye bakmak lazım” dedi.

“ELAZIĞ’A HİZMET ETME İMKANIM OLABİLİRSE İSTİHDAM, İŞSİZLİK VE EĞİTİMLE İLGİLENECEĞİM”

Elazığ’ın sorunlarının çözümü olduğunu da kaydeden Ali Özcan, hizmet etme imkanı olursa, sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını söyledi. Özcan, “Elazığ’ın sorunları var Elazığ’ın sorunlarının çözümü de var çünkü Elazığ bir Hakkâri değil Elazığ tarıma, turizme, üretime uygun bir yer. 3-4 tane gölü olan başka bir memleket var mı Keban Barajı olan başka bir memleket var mı. Peki su ürünleriyle ilgili paketleme, şoklama gibi yurt dışına ihraç etme şansımız yok. Elazığ’ın üzümü sadece Türkiye’de değil dünya da aranan bir üzüm. Öküzgözü, boğazkere, şirfoni üzümü başka yerde yok. Peki, biz bu üzümleri başka yerde değerlendirebiliyor muyuz? Şarap yapanlar, üzüm suyu yapanlar başka memlekete götürüyor peki biz bunları niye teşvik edemiyoruz niye biz parlamenter olarak bu işlerle ilgilenmiyoruz. Ben bütün bunlarla ilgileneceğim. Eğer Elazığ’a hizmet etme imkanı olabilirse istihdamın, işsizliğin en minimum seviyeye indirmesiyle ilgili ve eğitimle ilgileneceğim” dedi.

“KENDİ MEMLEKETİMİN MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORUM”

Eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan: “Kendi memleketimin milletvekili olmak istiyorum” dedi. Özcan, “Gönlümden hizmet etmek geçtiği için tabi milletvekili olmak istiyorum ama İstanbul milletvekili değil kendi milletimin Milletvekili olmak istiyorum ben İstanbul milletvekilliği yaptım. Ben Elazığ’a hizmet adına veya ülkeye hizmet adına milletvekili olurum olmam ama asla emekli olmayacağım. Belki önümüzde 10-15 yıl 20-21 yıl olabilir onun için bu hizmetimi bu enerjimi bu potansiyelimi paylaşmak istiyorum. Paylaşmazsam ruhen rahatsız oluyorum. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Her şey Elazığ için her şey Elazığ’ın kalkınması için. Kalkınabilmesi için de önderlere insanlara ihtiyaç var bu önderler Sanayi odası, Ticaret Odası, STK’lar ve de milletvekilleridir başta. Milletvekili eğer önderlik ederse Elazığ’da yapılamayacak bir iş yoktur. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.