İl Başkanı Karakuş'tan Önemli Açıklamalar!

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, gündeme dair elazigonline.com'a özel açıklamalarda bulundu. Özellikle ilimizde devam eden TOKİ süreci ile alakalı önemli açıklamalar yapan Başkan Karakuş'un açıklamalarını sizler için derledik

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İl Başkanı Karakuş'tan Önemli Açıklamalar!

“VATANDAŞIN VE DEVLETİN MENFAATLERİNİ ÖN PLANDA TUTARAK AÇIKLAMALAR YAPIYORUZ”

Başkan Karakuş, “Şunu söylemeliyim ki biz TOKİ konutları ile ilgili ilk defa açıklama yapmıyoruz. İlk açıklamamızı depremin hemen akabinde mayıs ayında yapmıştık. Yaptığımız ilk açıklamada konutlar ile ilgili rakamlardan net bir şekilde emin olmadığımız için sadece yapılan bu konutların Elazığ’ın sosyal ve kültürel aile yapısına uygun konutlar olmadığını, yapılan konutların küçük, çoğu konutlarda balkonların dahi olmadığını Elazığ’da normal şartlarda evin büyük olması, balkonlarının olmasının önemini vurgulamıştık. Bu konutlar, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yapılırsa gayet güzel bir şekilde talep toplayarak satılabileceğini söyledik. Hatta yapılan 3+1 konutlar İstanbul, İzmir gibi büyükşehir şartlarında ideal bir konut olduğunu kabul ettiğimizi dile getirdik. Şu an geldiğimiz noktada bu konutların Elazığ' da dahi hiçbir müteahhit tarafından bile yapılmadığını, yapmamalarının sebebinin ise satılmadığı, satılmadığı için de para kazanamadığını ifade ettik. Burada arz talep meselesi var. Akabinde de fiyatlar netleşmeye başladıktan sonra bu konutlar için belirlenen rakamların normal değil, anormal olduğunu söyledik. En son yapılan merkez evleri ve köy evleri ile ilgili konut maliyetlerini incelediğimizde normalin üzerinde olduğu ve burada kamu zararının söz konusu olabileceği yönünde açıklamalarımız oldu. Sonuçta biz muhalefet partisiyiz, henüz seçime girmedik ama muhalefet olmanın bilinciyle yanlış gördüğümüz ve yanlış olduğunu düşündüğümüz hususlarda her zaman açıklamada bulunuruz. Genel olarak yapmış olduğumuz her açıklama illa birilerinin hoşuna gider, birilerinin eleştirilerine söz konusu olabilir, birilerinin tepkisini çekebilir ve bunlar da normal karşılanan bir şeydir. Bizim burada amacımız birilerinin veya belirli bir azınlığın memnuniyeti değil, vatandaşın ve devletin menfaatini ön planda tutarak açıklamalar yapmaktır.” dedi.

“BİR FİRMA 2 GÜNDE 62 MİLYON TL KAR ELDE ETTİ”

Sözlerine şöyle devam eden Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, “Takip ettiğimiz kadarıyla Elazığ merkezde yapılan konut ihaleleri en son 4-5 ay önce yapıldı. Konut rezervi de dolduğu için şu an merkez için yeni bir konut yapmak ve ihale arzı söz konusu değil. Tabi olursa onları da yakinen takip edip günümüz şartlarındaki rakamlara göre de müdahale edeceğiz. Elazığ’da yapılan tüm konutlara baktığımız zaman gerçekten fahiş rakamlar söz konusu. Ayrıca elimde imzalı, resmi belgeli olarak bir medya grubunda dile getirdiğim Zafran TOKİ konutlarının ihalesi; TOKİ ihaleyi bir firmaya veriyor. Firma TOKİ ile 17 Haziran’da sözleşme imzalıyor. TOKİ’ye diyor ki ben 169 milyon TL’ye bu işi size yapıp teslim edeceğim. Buraya kadar sorun yok. Firma tam 2 gün sonra 19 Haziran’da aynı işi taşeron firmaya 106 milyon TL bedelle sözleşme karşılığında taşere ediyor. İşi alan asıl firma Elazığ’a gelmeden, bir taşı dahi kaldırıp diğer bir tarafa koymadan 2 günlük karı 62 milyon TL ve bu sadece bir ihalede bu söz konusu 62 milyon TL bizim paramız. Devletimiz zengin olmasa velev ki zengin dahi olsa biz bu zenginliğimizi böyle bir grup insanın mefaatine mi tahsis etmemiz gerekiyor? Dolayısıyla biz bunları elimizde bilgisi, belgesi olduğu için dile getirdik. Ezbere konuşmuyoruz ve rakamlar gerçekten yüksek kaldı ki bunu Elazığ kamuoyu 1,5 yıldır konuşuyor zaten.

Elazığlı vatandaşımızın şimdiye kadar bir tek derdi vardı. Ya evimiz küçük ya ben 4. katta oturuyorum ya bana birinci kat çıkarsa onlar geçti şu an. Vatandaşımızın kafasında tek bir soru işareti: “Ya bunlar bu ihaleleri bol keseden veriyorlar da iyi de Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 2+1 konutları için 185 bin TL üzerinden mi borçlanacağım yoksa 3+1 için 235 bin TL üzerinden mi borçlanacağım ? Yoksa maliyetler arttı, yeni maliyetler ve ihale rakamlarının yüksek verilmesi bize yansıtılacak mı ?” gibi soruların cevaplarını merak ediyorlar. Dedi

Başkan Karakuş; “Şimdi bugün köy evleri diyoruz. O günün şartlarında devlet bir vatandaşımıza 200 bin TL faizsiz kredi desteği verseydi ve bunu 18 yılda tahsil etseydi. Vatandaş o gün bir kat değil iki kat villa tarzı evini yapıp çıkardı. Buna ilişkin yaptığımız açıklamada devlet olarak dik başına kontrolünü, mühendisini sen kontrol et ver vatandaşa 200 bin TL’sini döksün betonunu, bağlasın demirini kendi evini kendi istediği şekilde kendi içine sindiği gibi evini yapsın, o saatten sonra vatandaş 50 metrekare mi yapar, 250 metrekare mi yapar üzerine 500 bin TL koyar lüks saray mı yapar o vatandaşın kendi problemi bunları o zaman dile getirdik ancak geçti tabi, bu saatten sonra takipçisi olacağımız husus vatandaşa bu rakamlar ne kadar yansıyacak. Olurda son güncel rakamlar üzerinden yüzde 30’luk bir indirim yapılır köy evlerinde 500-700 bin TL,  merkezde ki konut fiyatları ise 250-350 bin TL arasında vatandaşa yansıyacaksa buna da dur diyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“BASIN MENSUPLARINDAN DA BEKLENTİMİZ DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ, HAKLIYA HAKLI, HAKSIZA HAKSIZ BU HAKKIN TESLİM EDİLMESİDİR”

Başkan Karakuş, basın mensuplarına da seslenerek, “Biz her zaman basın özgürlüğünü savunan, basın bugün de özgür olsun, yarın ben iktidara geldiğimde de özgür olsun diye bir partiyiz. Doğru yaptığımız işler de hakkımızı teslim etsin, yanlış yaptığımız işlerde bizi uyarsın, nasıl ki bizim görevimiz doğru muhalefet ise basının görevi de aynıdır. Şimdi biz iktidar partisinin her yaptığına kötüdür, yanlıştır diyebilir miyiz diyemeyiz. Doğru hamleler var örneğin Libya politikası, Akdeniz de ki doğalgaz arama süreci, Kıbrıs konusundaki tutumu, Doğalgazın bulunup ülkemiz tarafından işlenip, vatandaşın haklarına salması ile ilgili nasıl kötü bir şey diyelim diyemeyiz. Doğruyu övdüğümüz yerde, yanlışı, eksiği de söylemek mecburiyetindeyiz. Basın mensuplarından da beklentimiz bu yöndedir. Bu açıklamalarımız sonrası 2-3 basın-yayın kuruluşunda tarafımızı üzen haberler çıktı. Sizler bizler için ne kadar kıymetli ve değerli iseniz o basın kuruluşları da aynen kıymetli ve değerlidir. O günün şartlarında kendilerini bu tarz haberler yapmaya iten sebepler, düşünceler illaki vardır. Nihayetinde takdir Elazığ kamuoyunundur” şeklinde konuştu.

“SAHADAYIZ ÇALIŞIYORUZ YANİ VATANDAŞIN DERDİNE ŞİMDİDEN DERMAN OLMA GAYRETİNDEYİZ”

Vatandaşların derdine derman olma gayretinde olduklarını belirten Av. Erhun Karakuş, “Bizler Yeniden refah Partisi olarak 81 il teşkilatımızı tamamlayalı 1 yıl oldu. Yaklaşık 1,5 yıldır da üye çalışmalarımızı başlattık. Bu 1,5 yıllık süre içerisinde gelmiş olduğumuz nokta resmi, ıslak imzalı forum sayımız 300 bine ulaştı. Tabi bunların Yargıtay sistemine girilmesi zaman alıyor. Şu an Yargıtay sisteminde görünen resmi üyemiz 168 bin, geçtiğimiz hafta itibariyle ve elimizde bulunan form sayısı 100 bin civarında, bu formlarında girişleri düzenli bir şekilde yapılıyor. Biz teşkilat olarak erken seçim olsun, geç olsun ilgilenmiyoruz. Türkiye genelinde sandıkların yüzde kırkında baş müşahit atamalarını gerçekleştirdik. Baş müşahit eğitimlerine başladık. Hatta sizlerin de takip ettiği üzere Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan 30 Kasım’da Elazığ’daydı. Baş müşahit eğitim toplantımızı yaptık. Akabinde basına kapalı olarak özel bir eğitim toplantısı düzenledik. Bunların haricinde teşkilat olarak yerelde sahadayız Elazığ’ı takip ediyoruz. Bizler vatandaşın sorunlarını dile getirmede, sorunların çözüm noktasında bir şeyler ortaya koymamız lazım ki vatandaş da ki güven duygumuz, hak ve hukuk koruma olgumuz pekişsin iktidar olmamız da sandıkta teveccüh göstermesi için çalışıyoruz” dedi.

“SEÇİM GÜNÜ GELDİĞİ ZAMAN YENİDEN REFAH PARTİSİ OLARAK İNŞALLAH ELAZIĞ’DAN MECLİSE MİLLETVEKİLLERİNİ GÖNDERECEĞİZ”

Gelen zamlarla vatandaşın geçinebilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Başkan Karakuş, “Tüm siyasi partiler doğal olarak Elazığ’daki 5 milletvekilliğinin beşine de tabi ve taliptir. Buna yönelik olarak da çalışmalarını yapmaktalar. Yeniden Refah Partisi olarak bizlerde bu şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle son dönemde ekonominin gelmiş olduğu durum, 24 Ocak depreminin olması, depremin üzerinden o kadar süre geçmesine rağmen hala sıkıntı ve sorunların devam etmesi, pandeminin vermiş olduğu etki, akabinde dövizde ki durum, hemen hemen her kalemde yaşanan ciddi fiyat artışlarına baktığımız zaman asgari ücrete yapılan zamma göre vatandaşın geçinebilmesi mümkün değil. Bu tablo özellikle iktidar açısından çok karanlık bir tablo, iktidar kendi medyaları aracılığı ile kendilerini dev aynasında görebilirler, öyle görmeye de devam etsinler. Biz Yeniden Refah Partisi olarak toplumun nabzını çok iyi tutuyoruz o şekilde de çalışıyoruz. Seçim günü geldiği zaman inşallah Yeniden Refah Partisi olarak Elazığ’dan meclise milletvekillerini göndereceğine inancımızın tam olduğunu belirtmek isterim” diyerek sözlerini tamamladı.
 

İl Başkanı Karakuş'tan Önemli Açıklamalar!
İl Başkanı Karakuş'tan Önemli Açıklamalar!
İl Başkanı Karakuş'tan Önemli Açıklamalar!
İl Başkanı Karakuş'tan Önemli Açıklamalar!