İl Başkanı Karakuş: Eski tas eski hamam

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Ak Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek'in Elazığ Valiliğinde istisnai kadroyla Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna dahil edilmesiyle ilgili iddialara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

İl Başkanı Karakuş: Eski tas eski hamam

Ak Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek'in Elazığ Valiliğinde istisnai kadroyla Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna dahil edilmesiyle ilgili iddia haberleri gündeme bomba gibi düştü. Siyasi parti il temsilcileri konuyla alakalı tepkilerini dile getirirken bir tepki de Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş'tan geldi.

Başkan Karakuş'un konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada; "Eski vali Erkaya Yırık'ın yapmış olduğu devlet yönetimine yakışmayan eylemlerden birini de ne yazık ki yeni valimiz tarafından yapılmış olduğunu hayal kırıklığı ile karşıladık. Sayın vali Dr. Ömer Toraman'ın bu zamana kadar devlet ciddiyetiyle ilgili olarak göstermiş olduğu yönetim tarzı, son atamayla kanaatimizce yerle yeksan olmuştur." Dedi.

Başkan Karakuş sözlerine şöyle devam etti; "Devlet kadroları, parti adamlarının kısa yoldan memuriyet vasfı kazandırılması gereken yerler değil, ehliyetli ve liyakatli insanların yer alması gereken kadrolardır. Şimdiye kadar önemli önemsiz her konuda anında kamuoyunu aydınlatan basın açıklamaları yapan Elazığ Valiliği'nin konuya dair nasıl bir açıklama yapacağını merakla beklemekteyiz." şeklinde konuştu.

Başkan Karakuş öte yandan; "Yapılan haberlere bakıldığında, Tunceli valisinin, bu şahsın özel kalem müdürü yapılması talebine karşılık "ben bunun izahını vatandaşa yapamam" diyerek kabul etmediği atamanın, Elazığ Valiliği üzerinden yapılmış olması da biz Elazığlı vatandaşlara, Elazığlılara siyasetçi ve idarecilerimizin hangi gözle baktığını açıkça göstermektedir. İktidara yirmi yıldır destek vermeyen Tunceli'ye izahının yapılamayacağı husus, iktidara yıllardır muazzam bir destek veren Elazığ'a nasıl izah edilecek merakla beklemekteyiz. Aksi durumda her defasında dile getirilen "Elazığ iktidar tarafından çantada keklik olarak mı görünüyor" hususunun siyasiler ve idareciler tarafından benimsendiğini ortaya çıkaracaktır. Buradan bu atamanın zeminini hazırlayan idareci veya siyasetçi olanlara sesleniyorum. Siz böyle düşünmeye, böyle davranmaya devam ediniz. ilk seçimde sandıktan çıkacak olan sonuç ile Elazığ halkı sizlere gereken dersi verecektir." ifadelerini kullandı.