Ermenistan Rusya'yı yardıma çağırdı

Ermenistan Hükümeti, 29 Ağustos 1997'de yapılan 'Savunma Anlaşmasına' dayanarak Rusya'dan sınırların korunması için yardım istedi. Erivan, tarihi Azerbaycan toprağı olan Zengezur'un kaybedilmesinden korkuyor.

Ermenistan Rusya'yı yardıma çağırdı

Dağlık Karabağ'da son haftalarda sıklıkla Azerbaycan cephe hatlarına saldırı düzenleyen ve ateşkesi ihlal eden Ermenistan, bugün Rusya'dan resmen yardım istedi.

Rus devlet ajansı TASS'ta yer alan habere göre Ermenistan Hükümeti, 29 Ağustos 1997'de yapılan ''Savunma Anlaşmasına'' dayanarak Rusya'dan sınırların korunması için yardım istedi. Erivan, tarihi Azerbaycan toprağı olan Zengezur'un kaybedilmesinden korkuyor.

AZERBAYCAN ORDUSU KARŞILIK VERDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, iki ülke sınırının Laçın istikametinde Ermenistan askerlerinin Azerbaycan mevzilerine top atışlarıyla saldırdığını duyurdu. Bu saldırılarda 2 Azerbaycan askeri yaralandı. Açıklamaya göre; Azerbaycan ordusu anında karşılık verdi. Bu sebepten ötürü Ermenistan'a ait tanksavar ve havan topunun imha edildi.

Bunların yanında Azerbaycan ordusu, sınır hattında bulunan Ermenistan ordusuna ait çok sayıda mevziyi de yok etti.

ERMENİSTAN TARAFINDA AĞIR ZAYİAT VAR

Ermeni haber ajansı, çıkan çatışmalarda şu ana kadar çok sayıda Ermeni askerinin öldüğünü, yaralandığı ve esir alındığını aktardı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, sadece 4 askerin yaralandığını belirtti.

SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURDU: PANİKLE KAÇIYORLAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklama, Ermenistan askerlerinin panik içinde yerlerini terk ettiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan birliklerinin Ermenistan askerlerinin karşı saldırısını geri püskürttüğü ve devlet sınırındaki tüm muharebe faaliyetlerinin Azerbaycan birlikleri tarafından izlendiği yer alırken, Ermeni askerlerinin korku ve panik içinde mevzilerinden ayrıldığı ve askerlerin kendi içinde çatışma yaşadığı da ifade edildi. Ermenistan ordusunun askeri teçhizatlarının imha edildiğinin belirtildiği açıklamada, bölgedeki durumun Azerbaycan Ordusunun kontrolü altında olduğu aktarıldı.

Bakanlık, sınırdaki gerginliğin sorumluluğunun Ermenistan’da olduğunu yinelerken, bir grup Ermeni askerinin de esir olarak alındığını açıkladı. Kaynak: Haber7