Elazığlılar arama motoru Google'da en çok neyi arıyor?

ABD merkezli arama motoru Google 2022 yılının arama trendlerini yayımladı.

Elazığlılar arama motoru Google'da en çok neyi arıyor?

Hemen hemen herkesin sıklıkla kullandığı, aklımıza takılan herşeyi arattığımız, mutlaka bir veya birden fazla cevap bulabildiğimiz dünya devi ABD merkezli arama motoru konumunda olan Google 2022 yılına ait arama trendleri listesini yayımladı.

Genel kategoride yayımlanan listede Türkiye'de insanlar en çok Dolar/TL, Bayram tatili kaç gün, ÖBA, Bergen ve Kedi kelimelerini arattı. İsimler kategorisinde ilk beşi, Icardi,  sunucu Ece Erken, Müge Anlı'nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu, Mertens ve Joao Pedro aldı.

Kaybettiklerimiz kategorisinde baktığımızda ilk beşi, 2022 yılı içerisinde hayatlarını kaybeden,  Futbolcu Ahmet Çalık, Türk sineması aktörlerinden Cüneyt Arkın ve Fatma Girik, kansere yenik düşerek hayatını kaybeden oyuncu Billur Kalkavan ve şarkıcı İlhan İrem aldı.

Google kullanıcıları ayrıca Ben Neden...? kategorisinde, Ben neden sevilmiyorum, Ben neden bu kadar çirkinim, Ben neden doğdum, Ben neden dışlanıyorum, Ben neden eziğim gibi ilginç aramalarada imza attı. 

2022 yılı içerisinde yaşanan depremler sonrası Google aramalarıda nasibini aldı. Rüyada... kategorisinde ilk sırayı Rüyada deprem olması alırken, sırasıyla Rüyada erkek bebek doğurmak, Rüyada yazın kar yağdığını görmek, Rüyada teyze kızı görmek, Rüyada mezarlık görmek ne anlama gelir gibi kelimelerde aramalarda trendlere girdi.

Yine Diziler kategorisinde 2022 yılı içerisinde birçok dizi yayına girerken Google aramalarında ilk beş sıranın ilk sırasını Yalı Çapkını dizisi alırken sırasıyla Duy Beni, Gelsin Hayat Bildiği Gibi, Tozlu Yaka, Erşan Kuneri kelimelerini arattı.

2022 yılı Google aramalarında Kim kategorisinde TV8'in yayımladığı Survivor yarışması alırken, insanlar aramalarda Elenen isim Survivor kim elendi, kelimesini ilk sıraya oturttu. İkinci sırada ise yine TV8 ekranlarında yayımlanan Masterchef programı aldı. Aramalarda Masterchef kim elendi Masterchef Türkiye, kelimeleriyle ikinci sıraya oturdu. sırasıyla 
Maske Kimsin Sen Aslan kim, İlk küfürü kim buldu, Doya Doya Moda kim elendi kelimeleride trendlere girmeyi başardı.

Giyim sektörüne baktığımızda Google aramalarında Kombin kategorisinde insanlar sırasıyla, Kar kombini, Bayram kombini, Sek erkek kombini, Piknik kombini ve İlk buluşma kombini şeklinde aramalar yaparak bu kelimelerin trend aramalar listesine girmesini sağladılar.

İnsanlar Nasıl Olunur? kategorisinde ise 2022 yılı içerisinde, Özel Güvenlik nasıl olunur, Gassal nasıl olunur, Rüzgar Türbini Servis Teknisyeni nasıl olunur, Büyükelçi nasıl olunur ve en sonda tramvay sürücü olan Vatman nasıl olunur kelimelerini aratarak trendler listesinin ilk beşe girmesini sağladılar.

Google 2022 trend aramalar kategorisinde Nasıl? başlığı altında ise, İncir nasıl oluşur, Yarın hava nasıl olacak, Bergen nasıl öldü, Enes Kara nasıl öldü, Onur Belgesi nasıl alınır gibi kelimeleri aratarak trendler listesinin en çok aranan ilk beş kelimesini oluşturdular.

Nerede? kategorisine baktığımızda ise 2022 trend aramalar listesinde insanlar en çok, Faroe Adaları nerede, Andropoz nerede çekildi, Çernobil nerede, Sakarya Meydan Muharebesi nerede oldu, Elhamra Sarayı nerede gibi kelimeleri arattırdı.

Son olarak Yakınımda kategorisine bakacak olursak 2022 yılı trend aramalarında, Yakınımda nöbetçi eczane, Yakınımda elektrikçi, Yakınımda otel, Yakınımda yemek, Yakınımda taksi durağı gibi kelimeleri aratarak trend listesine girmesini sağladılar.

Peki Google 2022 yılı trend aramalarda Elazığ en çok neyi aradı?

2022 yılı Google trend aramalar listesinde Türkiye geneli arama listesini yukarıda sıraladık. Peki ilimiz Elazığ bu trend aramalarda en çok neyi aradı dersiniz? Evet listeye baktığımızda Elazığ haber ilk sırada yerini alıyor. Sırasıyla Elazığ son haber, Elazığ son dakika, Elazığ haber Günışığı, Elazığ haber 23, Son dakika 23, Elazığ haberkent,  Elazığ Fırat Gazetesi, 182 randevu, Elazığ hastane randevu al, Elazığ Şehir Hastanesi Doktor Listesi, Elazığ Belediyesi, Elazığ Valiliği, Kanal 23, Kanal Fırat gibi kelimeleride sıklıkla aradığını söyleyebiliriz.