Elazığlı vatandaşlardan çağrı! Sorumlusu siz olursunuz

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen Elâzığ'da şuana kadar resmi kayıtlara göre 400 civarında ağır hasarlı yapı bulunuyor. Uzmanlar Elâzığ il genelinde ağır hasarlı yapı sayının binin üzerinde olabileceğini vurgularken kamuoyunun beklentisi ise biran evvel Elâzığ'ın genel hayata etkili afet bölgesi kapsamına alınması.

Elazığlı vatandaşlardan çağrı! Sorumlusu siz olursunuz

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili doğrudan etkilerken; Elazığ’da da etkisini gösterdi. Depremden etkilenen Elazığ’da da şuana kadar resmi kayıtlara göre 400 civarında ağır hasarlı bina tespit edilirken; uzmanlardan edinilen bilgiye göre Elazığ İl genelinde ağır hasarlı yapı sayının bini aşacağı vurgulanıyor.

Depremle birlikte afet bölgelerinden alınan göçler, süregelen artçı ve muhtemel depremler Elazığ’ın genel hayat etkili afet bölgesine alınmasını zorunlu kılıyor.

Tüm bu yaşananlarla birlikte Elazığ mülki idare amirilerinin bu konuda adım atmaması, kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. Her yaşanan artçı ve depremlerle daha çok yorulan yapı stoku, riskleri daha çok arttırıyor.

Elazığ’da Kahramanmaraş depremi sonrasında yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin hızlı bir şekilde alınabilmesi için Elazığ Kamuoyunun taleplerinin dikkate alınması gerekiyor.

Siyasi Parti ve STK’lar Başta olmak üzere tüm Elazığ Kamuoyunun beklentilerine Elazığ Mülki Amirleri yanıt vermezken, kamuoyu ve Elazığlı vatandaşlar, Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi alınmaması halinde oluşabilecek olumsuzlukların sorumlusunun Elazığ’ın mülki idare amirlerinin olduğunu belirtiyorlar.