Elazığ ÖSYM İl Koordinatörlüğü görevine Prof. Dr. Ali Ölçücü atandı

Elazığ ÖSYM İl Koordinatörlüğü görevine Elazığ'da ve üniversitede başarılı çalışmalara imza atan ve kamuoyunun yakından tanıdığı Prof. Dr. Ali Ölçücü atandı.

Elazığ ÖSYM İl Koordinatörlüğü görevine Prof. Dr. Ali Ölçücü atandı

Fırat Üniversitesi’nde uzun yıllardır başarılı çalışmalara imza atan Fırat Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Ölçücü, ÖSYM Elazığ İl Koordinatörlüğü’ne atandı.

15 Temmuz 2016 yılındaki darbe girişiminde Ankara’da darbeci askerlere karşı sokağa çıkan ve darbeci askerlerin saldırı sonucunda Genel Kurmay Başkanlığı önünde yaralanarak gazi olan Prof. Dr. Ali Ölçücü’nün ÖSYM İl Koordinatörlüğü görevine atanması eğitim camiasında memnuniyetle karşılandı.

PROF. DR. ALİ ÖLÇÜCÜ KİMDİR?

Fırat Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ali Ölçücü, 05.02.1961 tarihinde Elazığ da doğdu.

İlk ve Orta öğrenimini Elazığ da tamamladı. Lisans Eğitimini 1982 yılında Fırat Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini de yine Fırat Üniversitesinde tamamlayan ÖLÇÜCÜ,  2004 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkan Yrd. ve 2007 yılında ise Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü.

Prof. Dr. Ali ÖLÇÜCÜ evli ve iki çocuk babasıdır.