'Elazığ kalkınmada pilot il olmayı hak ediyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve beraberindekiler Elâzığ ziyaretlerinde ETSO Başkanı Asilhan Arslan ile bir araya geldi. yapılan ziyarette Arslan'dan çalışmalar hakkında bilgi alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, iktidara gelmeleri halinde Elâzığ'ın potansiyeli dolayısı kalkınmada pilot il olmayı hak ettiğini söyledi.

'Elazığ kalkınmada pilot il olmayı hak ediyor'

Elazığ’ın ekonomik problemleri başta olmak üzere birçok ana başlıkta yapılacak değerlendirme ve istişare toplantısı için CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığında, 10 CHP Milletvekilinden oluşan ‘Ekonomi Masası’ Elazığ'a geldi. Genel Başkan Yardımcısı Öztrak ve beraberindekiler Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda ETSO Başkanı Asilhan Arslan ve yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. 

'Elazığ kalkınmada pilot il olmayı hak ediyor'

“ESNAFIMIZIN ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKÜNÜ HAFİFLETELİM”

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Oda çalışmaları hakkında Öztrak’a bilgi verdi. Arslan 6. Bölge desteklerinde Elazığ’ın faydalanması için çalışmalarının olduğu da aktararak; “özellikle insanlarımız temel ihtiyaçlarının dışındaki harcamalarında ciddi bir kısıntıya gitti. Buda üreticilerimizin genel giderlerinin karşılanmamasına yol açtı. Şimdi onlara destek olma zamanı. Diyoruz ki, Elazığ 6. Bölge teşviklerinden sektör bağımsız istifade etsin ve böylelikle esnafımızın üzerindeki vergi yüklerini hafifletelim” dedi.

'Elazığ kalkınmada pilot il olmayı hak ediyor'

“ELAZIĞ’DA BÜYÜK POTANSİYEL VAR”

Öztrak, Kentin yaşadığı sorunlarla diğer şehirlere göre daha zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Elazığ’da büyük bir potansiyelin olduğuna da dikkat çeken Öztrak; “Elazığ ile bu süreci tarif ederken şunu söylememiz lazım; yanlış büyüme stratejisi, devlette yönetim sıkıntısı, deprem, pandemi dolayısıyla Elazığ’ın sorunları biraz daha katmerlenmiş görünüyor. Ama diğer taraftan bakıldığında Elazığ’da büyük potansiyel var” dedi.

“ELAZIĞ TÜRKİYE’DE GIDA ÜRETİM MERKEZİ OLABİLİR”

Öztrak Elâzığ’ın gıda üretim merkezi olabilecek bir şehir olduğunu söyleyerek; “3 tane büyük ova ve bu ovaların sulanması halinde, dünya bugün gıda güvenliği meselesini tartışırken Elazığ burada fırlayıp gidebilir. Bütün Doğu Anadolu’nun hatta Türkiye’nin önemli gıda merkezlerinden biri olabilir. Güçlü ve zayıf yönlerinizi bilmediğiniz zaman bu olmuyor. Bu yüzden biz ısrarla bir strateji ve planlama teşkilatını kurmanın üzerinde duruyoruz. Türkiye’nin böyle bir teşkilata ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı.

'Elazığ kalkınmada pilot il olmayı hak ediyor'

“ELAZIĞ KALKINMADA PİLOT İL OLMAYI HAK EDİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Elazığ’ın pilot il olmayı, potansiyeli dolayısı ile hak ettiğini belirterek; “bizim genel başkanımız biliyorsunuz Elazığ’da okumuş ve Ticaret Lisesinden birincilikle mezun olmuş. Dolayısıyla Elazığ’ı yakinen tanıyor ve biliyor. O nedenle bizlere özellikle Elazığ’dan yakından ilgilenmemiz ve iktidara geldiğimiz gün burayı Kalkınmada Öncelikli Pilot il olarak ilan etmekle ilgili hazırlıklarınızı yapın dedi. Ben Elazığ’ın geleceğini çok parlak görüyorum.” Dedi.