Elazığ'ın 'İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi' yapım ihalesi gerçekleştirildi

Elazığ'ın 2053 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi (Biyolojik Azot ve Fosfor Giderimli Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prosesi) Yapım İhalesi EKAP üzerinden gerçekleştirildi.

Elazığ'ın 'İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi' yapım ihalesi gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi tarafından en kapsamlı çevre yatırımı olarak hayata geçirilecek İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Yapım İhalesi gerçekleştirildi.

Elazığ’ın 2053 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi (Biyolojik Azot ve Fosfor Giderimli Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prosesi) Yapım İhalesi EKAP üzerinden gerçekleştirildi. İhale Kanal 23’ten canlı olarak yayınlandı. İhaleye 3 firma katılım gösterdi. İhaleye en düşük teklifi Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi verdi. 

İhale ve değerlendirme sürecinin canlı olarak yayınlanacağı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin planlanan teslim süresi 24 ay olacak.

Elazığ-Bingöl Karayolu 17. kilometrede yer alan mevcut arıtma tesisisin yer aldığı yaklaşık 250 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, şehrin atık su bertaraf sorununa köklü çözüm oluşturacak.

İHALEYE KATILAN FİRMALAR:

1. Firma "Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi," teklifi 523 milyon 523 bin 523 TL

2. Firma "RSM Madencilik Enerji İnşaat ve Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi," teklifi 669 Milyon 506 Bin 365 TL 57 krş

3. Firma "Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi," teklifi 819 milyon 56 kuruş