Elazığ'ın bir yöresel lezzeti daha tescilleniyor!

2022 yılı başında Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret alınması için müracaatı yapılan Elazığ Sırını için süreç başladı.

Elazığ'ın bir yöresel lezzeti daha tescilleniyor!

Elazığ’ın yöresel lezzeti Sırın için Coğrafi İşaretli Ürünler Komisyonu tarafından yapılan hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalarla birlikte sırının tescili için süreç başlamış oldu.

Elazığ'ın bir yöresel lezzeti daha tescilleniyor!

Elazığ TSO bünyesinde 2021 yılında kuruluşu gerçekleştirilen Coğrafi İşaretli Ürünler Çalışma Komisyonu tarafından hazırlıkları tamamlanarak 2022 yılı başında Türk Patent ve Marka Kurumuna Coğrafi İşaret alınması için müracaatı yapılan Elazığ Sırını için süreç başladı.

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun (TPMK) 01/12/2022 tarih ve 138 Sayılı Bülteninin 35. Sayfasında Elazığ Sırın Yemeğinin  C2022/000310 başvuru numarası ile tescil sürecinin başlatıldığı ve bu tarih itibarı ile 3. Ay sonunda ürünün coğrafi tescil belgesinin verileceği duyuruldu.

Elazığ'ın bir yöresel lezzeti daha tescilleniyor!

Sırının tescil sürecinin başlamasıyla birlikte başvurusu yapılmış olan TPMK bülteninde yayınlanması beklenen diğer ürünlerin ise Elazığ Taş Ekmeği, Keban Biberi, Elazığ Tahannebi Üzümü olduğu öğrenildi. Yine Komisyon tarafından başvurusu yapılan ve 2022 yılında TPMK tarafından Marka Tescili onaylanan Elazığ Ata Oğuz Yemekleri çatısı altında da Elazığ’ın tarihi süreçten beri geleneksel mutfağının baş yemekleri olan 23 ayrı yemeğin de tescili için çalışma başlatılmıştı. Bu çalışma kapsamında Taş Ekmeği, Sırının tamamlandığı öğrenilmiş oldu.