Elazığ hangi mevsimde ziyaret edilir?

Elazığ haber sitesi Elazığ Online, Elazığ'ı yakından tanıtmaya devam ediyor. Takipçilerine internet üzerinden Elazığ'ı yeniden tanıma fırsatı sunan Elazığ haber siteleri arasında en çok takip edilen haber sitesi konumunda olan Elazığ Online ile Elazığ'ı yeniden keşfedeceksiniz.

Elazığ hangi mevsimde ziyaret edilir?

Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesinin Yukarı Fırat bölümünde yer alan bir Anadolu kentidir. Dolayısıyla Elazığ’da iklim koşulları bölgenin genel iklimiyle hemen hemen aynı özelliklere sahiptir. Her ne kadar bölgeyle aynı iklim koşullarına sahip olsada Keban ve Karakaya barajlarının yapımıyla beraber ikliminde ufak değişiklikler yaşanmaya başlamıştır.

Elazığ hangi mevsimde ziyaret edilir?

Elazığ İklimine Genel Bir Bakış

Elazığ’ın bulunduğu coğrafi koşulları da hesaba kattığımızda bölgede genel olarak karasal iklim hakimdir. Fakat bazı bölgelerinde Akdeniz iklimine de rastlamak mümkündür. Elazığ için şaşılacak bir olay gibi gözükse de Keban ve Karakaya barajlarının kurulması ile beraber bölgede ufak da olsa Akdeniz iklimi görülmeye başlanmıştır. Hatta görülen bu iklimin Akdeniz ve karasal iklim arasında bir geçiş iklimi özelliği gösterdiğini söylemek mümkündür.

Elazığ hangi mevsimde ziyaret edilir?

Elazığ’da Sıcaklık Değerleri

Yazların sıcak ve kurak kışların ise soğuk ve sert geçtiği Elazığ’da iklim için ortalama sıcaklık değerleri -15 ile +42 dereceler arasında değişmektedir. En sıcak aylar ise Haziran,Temmuz ve Ağustos’tur. Günlük ortalama sıcaklık değeri ise neredeyse 28 derecenin üzerindedir. Özellikle Temmuz ayında bu sıcaklık 33 dereceye kadar yükselebilir.

Bu şehirdeki en soğuk aylar ise Aralık,Ocak ve Şubat aylarıdır. Kış mevsiminde günlük ortalama sıcaklık 9 derecenin altına düşebilir. Özellikle Ocak ayında bu ortalama değer -5 dereceye kadar düşebilmektedir.

Elazığ hangi mevsimde ziyaret edilir?

Elazığ’da Yağış

Elazığ’da iklim koşulları değerlendirildiğinde genel olarak karasal bir iklime sahip olduğundan kışlar sert ve soğuk geçer. Bundan dolayı özellikle kış mevsiminde yağışlar kar şeklinde olur. Bu şehrin ikliminin genel yapısına baktığımızda ise en yaygın yağış şeklinin yağmur olduğunu görmekteyiz.

Elazığ’da iklimi genel olarak yağmuru seven bir yapıya sahiptir. Yağmurlu günler Ekim ayında başlayıp Haziran ayına kadar devam edebilir. En çok yağmurlu gün geçirilen ayın ise Nisan ayı olduğunu söylemek mümkündür.

En az yağışın olduğu ay ise Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bu aylar genellikle kurak ve oldukça sıcak geçer. Elazığ’da iklim koşullarına göre yılın en karlı dönemi kışın sert geçtiği Kasım ve Mart ayları arasında gerçekleşir.Yağışın en yoğun olduğu ay ise Şubat ayı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Elazığ hangi mevsimde ziyaret edilir?

Elazığ’da Nem

Elazığ kurak bir iklim bölgesinde yer aldığından özellikle denizel iklim alanlarında etkili olan nemlilikten çok fazla etkilenmez. Yapılan barajların da etkisiyle nemlilik oranı bir miktar artsa da hissedilir bir artış söz konusu değildir. Öyle ki şehirde hissedilen nem oranı neredeyse %0 düzeyindedir ve yıl boyunca bu durum çok fazla değişiklik göstermez.

Elazığ hangi mevsimde ziyaret edilir?

Elazığ Bitki Örtüsü Nasıl?

Elazığ’da iklim şarlarına göre bitki örtüsünü incelediğimizde iklimiyle doğru orantılı olacak sonuçlar karşımıza çıkmaktadır. Fakat doğal bitki örtüsü yerleşmeler ve tarım arazileri gibi yapılar için yok edildiğinden bozkır alanları oldukça geniş alanları kaplar.

İl topraklarının yüzdelik dilimine baktığımızda yaklaşık olarak %26’sı orman, ormanların da çoğunun meşe ağacı olduğunu görmekteyiz. Bölgenin %25’ini ise tarım arazileri kaplamaktadır. Bölgede hayvancılık da bolca yapıldığından olmalıdır ki çayır ve meralar yaklaşık olarak %42’lik bir alana sahiptir. Vadiler ve akarsu etrafındaki arazilere baktığımızda ise iklim yumuşadığından bitki örtüsünün çeşitlendiğini söylememiz mümkün.

Şehrin ovaları çok fazla olmamasına rağmen oldukça verimli topraklara sahiptir.Büyük akarsu kenarlarındaki bu vadilerde buğday,şeker pancarı, arpa, üzüm, dut, lahana gibi ürünler yetiştirilmektedir. Özellikle kavun ve çilek bölgenin önemli bir gelir kaynağı olmuştur.

Elazığ hangi mevsimde ziyaret edilir?

Elazığ Hangi Mevsimde  Ziyaret Edilir?

Kadim şehir Elazığ’ı hangi mevsimde isterseniz ziyaret etmeniz mümkündür. Fakat kış şartlarının biraz zor olduğunu düşünürsek bu şehri ziyaret etmeniz için en uygun aylara baktığımızda havaların güzelleştiği Mayıs, Haziran aylarını söylememiz mümkündür. Bu aylar haricinde şehre en çok gelen ziyaretçiler ise genellikle Eylül ayını tercih etmişlerdir.