Elazığ'da okullar için güvenlik kalkanı: Vali Hatipoğlu hazırlıkları denetledi
Elazığ'da 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin güvenliği için yürütme kurulu toplandı. Vali Numan Hatipoğlu başkanlığındaki toplantıda okul çevreleri, servis denetimleri ve bağımlılıkla mücadele başlıkları ele alındı.
2025-2026 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala Elazığ’da öğrencilerin güvenliğine yönelik hazırlıklar gündeme alındı. “Öğrencilerin Güvenliğine İlişkin Yürütme Kurulu Toplantısı”, Vali Numan Hatipoğlu’nun başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda yeni dönem öncesinde alınacak tedbirler detaylı şekilde değerlendirildi. Okul çevrelerinde güvenlik uygulamalarının artırılması, servis araçlarının denetim süreçleri ve bağımlılıkla mücadele çalışmaları öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı.
Kurul üyeleri, özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde güvenlik önlemlerinin etkin şekilde uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Servis taşımacılığı yapan araçların teknik yeterlilikleri ve sürücü belgeleriyle ilgili denetimlerin sıklaştırılması kararlaştırıldı.
Bağımlılıkla mücadele kapsamında ise öğrencilerin korunmasına yönelik farkındalık ve önleyici çalışmaların eğitim kurumlarıyla koordineli yürütülmesi ele alındı. İlgili birimlerin, sahadaki uygulamalara ilişkin rapor sunarak yeni dönem planlamasını paylaştığı öğrenildi.
Toplantı, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve eğitim sürecinin güvenli bir ortamda sürdürülmesine yönelik alınan kararların değerlendirilmesiyle sona erdi.

