Elazığ'da korkutan yangın: Metruk dükkandan yükselen alevler ekipleri seferber etti

Elazığ Cumhuriyet Mahallesi'nde metruk bir dükkânda çıkan yangın korkuttu. Yalıtım malzemelerinin alev aldığı olayda yoğun duman mahalleyi sardı, ekipler zamanla yarıştı. İşte o anlar...

Elazığ Cumhuriyet Mahallesi’nde kullanılmayan boş bir dükkânda çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. İçerideki yalıtım malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyen alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına almayı başardı.

Olay, bugün öğleden sonra Cumhuriyet Mahallesi’nin işlek sokaklarından birinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süredir boş olduğu öğrenilen dükkânın içerisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Dükkânda istiflenen inşaat yalıtım malzemelerinin alev almasıyla birlikte kısa sürede mahalleyi yoğun bir duman bulutu kapladı.

Elazığ'da korkutan yangın: Metruk dükkandan yükselen alevler ekipleri seferber etti

Mahalleli Sokağa Döküldü

Çevredeki esnaf ve vatandaşların yükselen dumanları fark edip durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesiyle; bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve tedbir amaçlı sağlık ekibi sevk edildi. Özellikle yalıtım malzemelerinin yanmasıyla oluşan yoğun siyah duman, bitişikteki apartman dairelerinde yaşayan vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.

Sokağa dökülen mahalle sakinlerinden mahalle sakini Kerem Y., "Bir anda her yer simsiyah oldu, nefes almakta zorlandık. Dükkân boştu ama içinde malzeme varmış herhalde. İtfaiye çok çabuk geldi de üst katlara sıçramadan söndürdüler," diyerek yaşadıkları korkuyu anlattı.

Elazığ'da korkutan yangın: Metruk dükkandan yükselen alevler ekipleri seferber etti

Soğutma Çalışmaları Uzun Sürdü

Elazığ Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında ve profesyonel müdahalesiyle alevler dükkân sınırları içerisinde hapsedildi. Yangın söndürüldükten sonra ekipler, malzemelerin içten içe yanma riskine karşı uzun süre soğutma çalışması yürüttü.

Elazığ'da korkutan yangın: Metruk dükkandan yükselen alevler ekipleri seferber etti

Polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, yangının çıkış sebebinin kundaklama mı yoksa elektriksel bir arıza mı olduğunun belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Şans eseri yaralanma veya can kaybının yaşanmadığı olayda, dükkânda maddi hasar meydana geldi.