Diyarbakır'ın ardından iki ilde daha askeri tesise saldırı girişimi!

Son dakika haber: Batman ve Şırnak'ta askeri tesislere yönelik maket uçaklı saldırı girişimleri, güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Saldırı girişiminde herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenildi. Diyarbakır'da da önceki gün benzer bir saldırı girişiminde bulunulmuştu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Diyarbakır'ın ardından iki ilde daha askeri tesise saldırı girişimi!

Diyarbakır'da önceki gün 8. Ana Jet Üssü'ne gerçekleştirilmek istenilen maketli saldırının ardından bir saldırı haberi de Batman'dan geldi. Batman'da saat 23.10 sularında askeri tesise 3 maket uçakla saldırı yapılmak istendiği ancak güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle olayın kontrol altına alındığı öğrenildi. Saldırı girişimi sırasında herhangi bir yaralanma olmadığı bildirildi.

VALİLİK: ZAYİHAT YOK

Batman Valiliği, bölgede yaşanan saldırı girişimiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Valilik'ten yapılan açıklamada, "Batman'da bir askeri tesise saat 23.10 sularında 3 adet maket uçak ile saldırı girişiminde bulunulmuştur. Maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur" ifadelerine yer verildi.

ŞIRNAK'TA DA SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULDU

Teröristler tarafından Batman'ın yanı sıra Şırnak'ta da saldırı girişiminde bulunulduğu öğrenildi. Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na gerçekleştirilen saldırının da zamanında müdahale sonucu etkisiz hale getirildiği bildirildi.Birlik personelinin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde saldırı girişimi sırasında herhangi bir hasar ve zayiatın meydana gelmediği öğrenildi.

MSB: BİRLİKLERİMİZDE TEDBİRLER ARTIRILMIŞTIR

Milli Savunma Bakanlığı da resmi Twitter hesabından Batman'da ve Şırnak'taki saldırı girişimleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, birliklerdeki tedbirlerin artırıldığı belirtilerek, "Batman'daki İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığımız ile Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığımıza maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuş, birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Birliklerimizde tedbirler artırılmıştır" denildi.