Diyanet-Sen Elazığ Şubesi: 'Saldırıyı lanetliyoruz'

Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Yusuf Eker, Danimarka'da Kur'an-I Kerim Ve Türk Bayrağına yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaparak, 'Saldırıyı lanetliyoruz' dedi.

Diyanet-Sen Elazığ Şubesi: 'Saldırıyı lanetliyoruz'

Danimarka'da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önüne gelen bir grup provokatörün Kuranı Kerim'i ve Türk Bayrağını yakmasına gelen tepkiler sürüyor. Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Yusuf Eker konuyla ilgili bir mesaj yayımlayarak yaşanan bu olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Yusuf Eker konuyla ilgili yaptığı açıklamada: Danimarka'da Türk Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı lanetliyoruz. Bu eylemle izin veren Danimarka yetkililerini ve polisini şiddetle kınıyoruz. Dini ve milli değerlerimize yapılan bu hadsiz saldırılar kesinlikle kabul edilemez. Başta Danimarka makamları olmak üzere uluslararası yargı kurumlarını bu provokatör eylemlere karşı göreve çağırıyoruz” dedi.

Polislerin bu eylemlere izin vermesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Yusuf Eker: “İsveç’te yaşanan benzer olayların ardından Danimarka’da da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ve bayrağımızın yakılmasının ve her iki olayda da İsveç ve Danimarka polislerinin bu alçak eylemlere izin vermesi kabul edilemez. “Bu yaşananlar İslam’a, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve bayrağımıza karşı nefret eylemleridir ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu alçak saldırılara izin veren bütün ülkelerin yetkilileri derhal bu akıl tutulmasından dönmelidir.” Açıklamalarında bulundu.