DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Elâzığ'a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, basın mensuplarıyla bir araya geldi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, temasları kapsamında bir otelde düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“PARTİ’NİN ÜST DÜZEY YÖNETİMİNDE ELAZIĞLI İSİMLER VAR”

Elazığ’a daha uzun bir program borçlandıklarını aktaran ve bunun için bu kez Elazığ’da daha yoğun bir program gerçekleştireceklerini kaydederek sözlerine başlayan Babacan; “Yoğun bir Elazığ programımız var 41 İl Kongremizde de Elazığ’a gelmiştik. Elazığ’a borçlandık daha uzun bir program yapacağımızı ifade etmiştik. Bu kez Elazığ’da daha uzun zaman geçireceğiz” diyerek programda kendisine eşlik eden genel başkan yardımcılarını tanıttı.  Partilerinin üst düzey yönetiminde Elazığlı isimlerin olduğuna da dikkat çekti.

Sözlerini sürdüren Babacan; “Türkiye’nin en yeni siyasi partilerinden birisiyiz. Ama 81 ilde 720’de teşkilatlandık. 178 bin resmi üyemiz var. Her türlü baskıya rağmen resmen partimizin içindeler. Teşkilatlanma başarıyla sürüyor. Vatandaşa doğrudan dokunmak ve parti hazırlıklarımızı anlatmak önemli 2. çalışma alanında ise Türkiye’nin yarınlarına ilişkin detaylı çalışmalarımız var” dedi.

DEVA PARTİSİ’NİN EYLEM PLANLARI

Partilerinin eylem planlarına dair bilgiler veren Babacan; “Eylem planlarımızın ilkini tarım ile ilgili olarak açıkladık. Hayâli hiçbir şey yer almıyor.  Elazığ henüz depremin yaralarını saramamış; afet anlarında devlet ne yapmalı 2. eylem planı Afet eylem planında yer alıyor. Sosyal devletin gereğini nasıl yerine getireceğimiz de 3.eylem planımızda açıklık getirdik. 4 eylem dijital dönüşüm ve teknoloji adı altında irdeledik. 5. eylem planında da ekonomi, finans ve istihdam başlığı altında 116 madde halinde Türkiye ekonomisini nasıl düzeltileceği bilgileri yer alıyor. 6 eylem planında da 101 madde ile yerel yönetimler ve şehircilik; 7.eylem planında da 50 madde ile Yüksek Öğretim ile ilgili. 8. eylem planında ise KHK ile FETÖ ile mücadele içerisinde var. 9. eylem planında da; Çevre ve iklim değişikliği ile de geleceğe nasıl bir dünya bırakacağız? Gündeme getireceğiz” dedi.

“EYLEM PLANLARIMIZIN SAYISINI; 22’YE YÜKSELTECEĞİZ”

“10. eylem planı Yargı reformu tam olarak 10 numara” diyen Babacan; “198 madde de yargının daha kaliteli ve bağımsız olması ve yüksek yargının olması adına 198 maddede geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı. 11 eylem planı ise sağlık; sağlık devletin vatandaşa sunduğu en iyi olanaktı ama son 3 ya da 4 yıldır bu da bozulmaya başladı. Çünkü doktorlara giderlerse gitsinler denildi ve randevu kuyrukları başladı. 12 eylem planı düzensiz göç e mülteci sorunu ile ilgili; insanlığımızdan bir şey kaybetmeden bu sorunu nasıl çözeceğimizi açıkladık. Şu an için 12 ana başlıkta olan eylem planının sayısını 22’ye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

6’lı masa ortak bir aday çıkaramazsa yapılacak olan B planı ile ilgili sorulan soruyu cevaplandıran Babacan: “Bu sorunuz önemli. Çünkü bizim her ne kadar bir A planımız olsa da ve asıl tercihimiz ortak adaysa da bunun olamayabileceğini de düşünmemiz lazım. Bu olmayabilir. Bu durumda bizler ne yapacağımızı deklare etmiş durumdayız. Bu durumda doğal olanı; her partinin genel başkanının o partinin Cumhurbaşkanı adayıdır. İşin tabiatında bu vardır. Dolayısıyla Deva Partisinin yürüyeceği B planı da budur. Ama bu B planı üzerinde çok durmamalıyız. Eğer çok durursak; ortada bir sıkıntı var olmayacak gibi bir hava estirmiş oluruz. Onun için biz B planından bahsetmiyoruz.  Umudumuz 6’lı masadan bir ortak aday çıkarmak” dedi.