Derbide gülen Gakgoş oldu: Elazığspor Şanlıurfaspor'u sakıb'la devirdi

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta haftanın en kritik randevularından birinde Elazığspor, komşu kent temsilcisi Şanlıurfaspor'u ağırladı. Elazığ Atatürk Stadyumu'nda tribünleri dolduran binlerce taraftarın önünde oynanan maçta bordo-beyazlılar, Sakıb Aytaç'ın tek golüyle altın değerinde bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Derbide gülen Gakgoş oldu: Elazığspor Şanlıurfaspor'u sakıb'la devirdi

Elazığspor için "kader maçı" niteliği taşıyan 26. hafta mücadelesi, tam bir taktik savaşına sahne oldu. Hakem Erdem Mertoğlu’nun düdüğüyle başlayan karşılaşmanın ilk yarısında her iki ekip de hata yapmamak adına kontrollü bir futbolu tercih etti. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen, net pozisyonun kısıtlı kaldığı ilk 45 dakika tabeladaki sessizliği bozmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle girdi.

Derbide gülen Gakgoş oldu: Elazığspor Şanlıurfaspor'u sakıb'la devirdi

Teknik Heyetin Hamleleri Oyunu Değiştirdi

İkinci yarıya "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkan Elazığspor teknik heyeti, henüz 46. dakikada radikal bir karara imza attı. Ercan Coşkun, Erkan Eyibil ve Samed Ali Kaya kenara alınırken; Ömer, Ali ve Halil İbrahim sahaya sürüldü. Bu taze kan hamlesi, bordo-beyazlı ekibin oyun temposunu bir anda yukarı çekti. Rakip kalede baskısını artıran Elazığspor, aradığı golü 69. dakikada buldu.

Gelişen organize atakta ceza sahası içinde topla buluşan Sakıb Aytaç, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak stadyumu bayram yerine çevirdi. Golden sonra konuk ekibin beraberlik çabalarına geçit vermeyen savunma hattı ve kaleci, 1-0'lık skoru maç sonuna kadar korumayı başardı. Maçın ardından konuşan Elazığsporlu taraftarlardan Murat Yılmaz, "Bu galibiyet sadece 3 puan değil, şehrin havasını değiştiren bir moral oldu. Şanlıurfa gibi zorlu bir rakibi yenmek takımın özgüvenini tazeledi," dedi.

Derbide gülen Gakgoş oldu: Elazığspor Şanlıurfaspor'u sakıb'la devirdi

Kartlar Havada Uçuştu

Oldukça sert ve gergin geçen müsabakada hakem Erdem Mertoğlu cebinden sık sık kart çıkardı. Elazığspor cephesinde Erkan Eyibil, Mikail Koçak, Ali ve Hakan Yavuz sarı kart görerek maçı tamamladı. Şanlıurfaspor’da ise Levent Gülen, maçın gidişatına göre sertleşen oyunda hakem tarafından uyarılan isim oldu.

Stadyum çıkışında maçı değerlendiren yerel spor yorumcuları, Elazığspor'un özellikle ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle rakibi fiziksel olarak sürklase ettiğine dikkat çekti. Galibiyetin ardından Elazığspor, TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki yükselişini sürdürürken, taraftarlar maç bitimiyle birlikte sokaklarda galibiyet konvoyları oluşturdu.