- Haberler
- Siyaset
- Depremin izleri iftar sofrasında silindi: Bakan Işıkhan Yıldırım ailesine konuk oldu
Depremin izleri iftar sofrasında silindi: Bakan Işıkhan Yıldırım ailesine konuk oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Elazığ temasları kapsamında depremzede Yıldırım ailesinin iftar sofrasına konuk oldu. 6 Şubat depremlerinin ardından Aksaray Mahallesi'ndeki yeni yuvalarına kavuşan aile, ilk Ramazan heyecanını Bakan Işıkhan ile birlikte yaşadı.
Elazığ’da gün boyu süren yoğun programını anlamlı bir ziyaretle noktalayan Bakan Vedat Işıkhan, rotasını Aksaray bölgesinde inşa edilen TOKİ konutlarına çevirdi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar alan Seyran ve Murat Yıldırım çifti, Bakan Işıkhan’ı yeni evlerinin kapısında karşıladı.
Ezanla Birlikte Dualar Edildi
Akşam ezanının okunmasıyla birlikte kurulan mütevazı iftar sofrasında oruçlar açıldı, sıcak sohbetler eşliğinde dualar edildi. Ziyaret sırasında Bakan Işıkhan’a Vali Numan Hatipoğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Başkanı İbrahim Sencer Selmanoğlu da eşlik etti.
Ramazan ayının ruhuna uygun bir dayanışma örneği sergilenen buluşmada, deprem sonrası süreçte devletin sunduğu imkanlar ve mahalledeki yaşam kalitesi konuşuldu. Bakan Işıkhan, "Vatandaşlarımızın huzurla iftar açtığı bu sofralarda bulunmak, yürüttüğümüz çalışmaların en kıymetli karşılığıdır," diyerek depremzedelerin her zaman yanında olacaklarının altını çizdi.
"Devletin Sıcak Elini Hep Hissettik"
Yeni evlerinde huzurla oturduklarını belirten Seyran Yıldırım, zorlu süreci devletin desteğiyle atlattıklarını ifade etti. Yıldırım, "Depremden sonra büyük bir belirsizlik içindeydik ama kuralar çekilip anahtarımızı teslim aldığımızda dünyalar bizim oldu. Bugün de Sayın Bakanımızı soframızda ağırlamak bizim için büyük bir onur," sözleriyle duygularını dile getirdi.
Mahalle sakinlerinden komşu ziyaretine gelen Kadir Ö. ise bölgedeki değişimden memnun olduklarını belirtti. Aksaray Mahallesi'nin TOKİ projeleriyle modern bir çehre kazandığını söyleyen mahalle sakini, ulaşım ve çevre düzenlemesi konusundaki beklentilerini de heyetteki yetkililere iletme fırsatı buldu.
Bakan Işıkhan ve beraberindeki heyet, iftar sonrası aileyle bir süre daha sohbet ederek mahalledeki genel durum hakkında bilgi aldıktan sonra konuttan ayrıldı.


