Bursa'da final, Elazığ'da karnaval: Dev ekranda şampiyonluk heyecanı!
Elazığspor'un Bursa'daki kritik final maçı Elazığ'ı sokağa döktü! Cumhuriyet Meydanı'nı hıncahınç dolduran binlerce taraftar, dev ekrandan takip ettikleri Muğlaspor maçı boyunca meşaleler ve marşlarla şampiyonluk inancını haykırdı. Kentte yaşanan o tarihi atmosferin detayları haberimizde...
Nesine 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk düğümünün çözüldüğü final mücadelesi, Elazığ’ı sokağa döktü. Bursa’daki kritik maça gidemeyen binlerce Gakgoş, Elazığ Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’na kurduğu dev ekranda nefeslerini tutarak takımlarını destekledi.
Elazığspor ile Muğlaspor arasındaki o meşhur "final ateşi" sadece Bursa Matlı Stadyumu’nu değil, tüm aziz şehri sardı. Günler öncesinden Bursa’ya akın eden binlerce taraftarın yanı sıra, Elazığ’da kalan futbolseverler için şehrin kalbi olan Cumhuriyet Meydanı adeta stadyuma dönüştürüldü. Elazığ Belediyesi tarafından kurulan dev ekranın etrafını saran binlerce bordo-beyazlı sevdalısı, maçın başlama düdüğüyle birlikte tarihi bir atmosfere imza attı.
Ellerinde bayraklar, boyunlarında atkılarla alanı hıncahınç dolduran taraftarlar, meşaleler ve marşlar eşliğinde Bursa’daki takımlarına kilometrelerce uzaktan enerji gönderdi. Özellikle gençlerin ve çocuklu ailelerin yoğun ilgi gösterdiği meydanda, her pozisyon büyük bir heyecan dalgasına neden oldu.
Tribün değil Cumhuriyet Meydanı!
Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte meydandaki kalabalık bir an olsun susmadı. Bursa’dan gelen her atak haberiyle ayağa kalkan taraftarlar, takımlarının galibiyeti için tek yürek oldu. Meydanda oluşan atmosfer, sadece bir maç izleme etkinliğinin ötesine geçerek kentin ortak paydasını bir kez daha gözler önüne serdi.
Meydandaki taraftarlardan 45 yaşındaki Murat Çelik, yaşadıkları heyecanı şu sözlerle dile getirdi: "Gönül isterdi ki şimdi Bursa’da o tribünlerde olalım ama iş güç bırakmadı. Sağ olsun belediyemiz bu ekranı kurmuş, burada sanki sahanın içindeymişiz gibi hissediyoruz. Bu şehir bu şampiyonluğu hak ediyor, inanıyoruz ki kupa bu akşam Elazığ’a gelecek."
Gakgoşlar nefeslerini tuttu
Maç boyunca yerinde duramayan ve her tehlikeli pozisyonda heyecanı katlanan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Selin Yılmaz ise, "Elazığspor bizim için sadece bir takım değil, bir sevda. Bugün burada hiç tanımadığımız insanlarla sarılıp gol bekliyoruz. Atmosfer muazzam, umarım geceyi şampiyonluk halaylarıyla bitireceğiz" diyerek kentin duygularına tercüman oldu.
Zaman zaman yanan meşalelerin aydınlattığı meydanda, emniyet güçleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına geniş güvenlik önlemleri aldı. Bursa’daki maçın her saniyesini büyük bir dikkatle takip eden Elazığlılar, final maçının heyecanını ortak bir paydada buluşarak yaşamanın gururunu paylaştı.



