'Böyle şartname olmaz, ihale iptal edilmeli'

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, 21 Nisan'da yapılacak olan Maden rezervleri ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak 'Bu ihale niçin sadece bir firmayı işaret ediyor?, İşaret edilen firma ile hangi kurum ve kişilerin ilişkisi vardır? Bu ihale şartnamesinde niçin Elazığ'ın yararı gözetilmedi' dedi.

'Böyle şartname olmaz, ihale iptal edilmeli'

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, 21 Nisan’da yapılacak olan Maden rezervleri ihalesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın; "Son 20 Yılda Devletimizin ve milletimizin zenginlikleri niçin hep aynı arka plana sahip insanlara peşkeş çekiliyor ? Niçin ülkemizin en büyük inşaat, bayındırlık ve maden ihaleleri sadece bir zümreye verilerek ülkemizin kaynakları tüketiliyor? Cevabı çok basittir; AKP hükümeti bu ihalelerle kendini ve kendine menfaatle bağlı kişileri fonlamayı mübah görüyorda onun için! İşte bunun bir örneğini Maden ilçemizde görüyoruz" dedi. 

BÖYLE ŞARTNAME OLMAZ, İHALE İPTAL EDİLMELİ !

Başkan Akın; "Maden ilçemize ve Elazığımıza gerçekten bir katkı sunmak istiyorsak, olaylara bütüncül bir bakış açısı ile yaklaşmamız gerekiyor. Bugün baktığınız zaman 21 Nisan’da yapılacak ihalede çok sığ bir anlayışla bu rezervler buradan çıkarılıp, bir başka şehirde saflaştırılıp, ardından bir başka memlekette bir ürün haline getirilecektir. Bunun ne Elazığ’a, ne Maden’deki vatandaşlarımıza hiçbir katkısı olmaz" ifade etti.

REZERV BÜTÜNCÜL BİR BAKIŞ AÇISI İLE KAMU ELİYLE İŞLETİLMELİDİR !

İl Başkanı Akın; "Saadet Partisi olarak başından beri söylüyoruz, AKP hükümeti Türkiye’nin zenginliklerini kendine menfaatle bağlı kişi ve kurumlara altın tepside sunuyor. Bundan dolayıdır ki, Maden’deki rezerv bütüncül bir bakış açısıyla ele alınıp işletilmelidir. Bunu 4 maddede yapmak mümkündür.

  • Rezervin çıkarılması
  • Bakırın Saflaştırılması
  • Bakıra dayalı sanayinin(kablo,levha vb) kurulması
  • Maden İlçesindeki altyapı, sosyal alanların ve konut alanlarının yeniden planlanıp imar ve inşaası

Söz konusu önerdiğimiz yatırımların yapılması çok büyük bütçeler ve özveri gerektirmektedir ve bu ancak devlet eliyle yapılabilir. Bunlar yapıldığı takdirde herkes istifade eder, Elazığ kalkınır, vatandaşımız rahat eder. Şimdi bir bakıyorsunuz, ordan birileri çıkıp rezervi çıkarıp gidecek Elazığ’a hiçbirşeyi kazandırmayacak. Olacak şey mi bu?" diye konuştu.

AKP MİLLETVEKİLLERİ NEREDE !

AKP Milletvekillerine manidar sorular yönelten Başkan Akın AKP Milletvekilleri nerede diyerek,

  • Bu ihale niçin sadece bir firmayı işaret ediyor ? 
  • İşaret edilen firma ile hangi kurum ve kişilerin ilişkisi vardır? 
  • Bu ihale şartnamesinde niçin Elazığ’ın yararı gözetilmedi?
  • Yıllardır orada olduğu bilinen rezerv, niçin acil bir şekilde seçimler gelmeden ihale yapılmak istenmektedir ? 
  • AKP milletvekilleri nerededir ? 

Bu sorular aslında cevabı belli olan retoriklerdir. Kamuoyu bu soruları cevaplayıp gereğini yapacaktır" yorumunu yaptı.

BU İHALE KAZANILSA BİLE HUKUKSAL AÇIDAN YENİDEN SORGULANABİLİR !

İl Başkanı Akın; "Kimse sadece birilerini işaret eden bir ihalenin yanına kar kalacağını düşünmemelidir. Bu ihalenin bizim için hukuksal açıdan sorgulanabilirliği her zaman bir seçenek olarak masada kalacağını belirtmek isterim. Adaletin yeniden ayağa kaldırılmasıyla bu yanlışlıklar düzeltilecek bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.